Nejlepší průtokové ohřívače pod dřez 2024 a jak vybrat

Teplá voda po celou dobu.

Autorka: Klára Machátová | Aktualizováno: Červenec 2024

VÍTĚZ SROVNÁNÍ
CLAGE MCX 3
83 %
★★★★★
★★★★★

Jak vybrat průtokový ohřívač pod dřez

  • Pokud vybíráte průtokový ohřívač, který chcete umístit pod dřez, zaměřte se na elektrické modely s vývody v horní části přístroje.
  • Z konstrukčního hlediska jsou výhodnější tlakové ohřívače vody, které jednak můžete napojit na jakoukoli baterii, ale také zajistí teplou vodu pro více odběrných míst.
  • Při volbě příkonu se řiďte tím, k čemu budete teplou vodu potřebovat. Větší množství teplé vody znamená také vyšší příkon přístroje.

Půtokový ohřívač pod dřez - náš výběr

CLAGE MCX 3
přečíst recenzi
Výrobce: Clage
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Objem bojleru: 0,5 l
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 0 kg
Zobrazit více
Materiál: plastové
Výška: 13.5 cm
Šířka: 18.6 cm
Solární: ano
Průtokový ohřívač CLAGE MCX 3 je určen pro použití u umyvadla či dřezu. Elektronicky nastavitelná teplota (35 °C, 38 °C, 45 °C) se udržuje při různých průtocích vody. Systém IES zajišťuje rychlý ohřev. Připojení se provádí pomocí T-kusu a hadičky, ochrana je pomocí teplotní pojistky. Délka kabelu je cca 65 cm.
Zobrazit méně
Stiebel Eltron DHB-E 18/21/24 LCD 236745
přečíst recenzi
Výrobce: STIEBEL ELTRON
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 2.9 kg
Materiál: plastové
Zobrazit více
Výška: 47.8 cm
Šířka: 22.5 cm
Regulace teploty: ano
Maximální teplota ohřevu: 60 °C
Tlakové: ano
S displejem: ano
Stiebel Eltron DHB-E 18/21/24 LCD je elektronicky regulovaný průtokový ohřívač vody, který se vyznačuje technologií 3i pro přesné nastavení teploty v rozmezí 20-60 °C. Disponuje LCD displejem, možností aktivace ochrany před opařením a je kompatibilní s bezdrátovým dálkovým ovladačem (Jmenovitý výkon: 18/21/24 kW; IP25).
Zobrazit méně
A-interiéry POT 3500
Výrobce: A - interiéry
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 5 kg
Tlakové: ano
Zobrazit více
Elektrický průtokový ohřívač vody A-interiéry POT 3500 je tlakový a má výkon 3,5 kW. Je kompaktní, což usnadňuje instalaci ve skříňce pod dřezem nebo umyvadlem. Zařízení s elektronickým spínáním a tepelnou pojistkou má nízký tlak k sepnutí a úsporu elektrické energie. Je vybaven plně elektronickým řízením spínání a nemá mechanické části. Energetická třída je A a stupeň krytí IP24. Záruka činí 2 roky. Rozměry ohřívače jsou 133 x 149 x 75 mm.
Zobrazit méně
A-interiéry FOT 3,7 kW
Výrobce: A - interiéry
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Orientace bojleru: vodorovné i svislé
Umístění: pod odběrné místo
Tlakové: ano
Zobrazit více
Průtokový ohřívač vody A-interiéry FOT 3,7 kW je tlakový s napájecím napětím 230 V a frekvencí 50 Hz. Jeho hlavní vlastnosti zahrnují malou velikost (161 x 86 x 91 mm), krytí IP24 a účinnost ohřevu vody 98 %. Přístroj pracuje pouze při puštění teplé vody a odpadá tak potřeba centrálního systému ohřevu vody.
Zobrazit méně

Průtokové ohřívače pod dřez se SMART ovládáním

Dražice HA-DR 135 105213300
přečíst recenzi
Výrobce: Dražice
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 2 kg
Materiál: ocelové
Zobrazit více
Výška: 19.1 cm
Šířka: 15.3 cm
Pojistka proti přehřátí: ano
Beztlakové: ano
S termostatem: ano
Se smart ovládáním: ano
Dražice HA-DR 135 je kompaktní průtokový ohřívač vody bez tlakového systému vhodný pro jedno odběrné místo. Elektrické topné těleso s výkonem 3,5 kW je součástí ohřívače. Ohřívač má ochranu proti přehřátí a je určen k použití s beztlakovou baterií. Rozměry (mm) 191 x 153 x 30, hmotnost 0,7 kg, připojení 1 PE-N 230V/50Hz.
Zobrazit méně
CLAGE E- CEX7-U 2400
Výrobce: Clage
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 2 kg
Materiál: plastové
Zobrazit více
S displejem: ano
Se smart ovládáním: ano
Průtokový ohřívač CLAGE E-CEX7-U 2400 je střední třídy s univerzálním použitím a moderním designem, ověnčený mezinárodními oceněními. Určen pro odběr teplé vody v dřezu či sprše, nabízí elektronické řízení, systém TTC® pro stabilní teplotu a LCD displej s nastavitelným rozsahem 20 °C až 60 °C.
Zobrazit méně
CLAGE E- CFX-U 2400
Výrobce: Clage
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Umístění: pod odběrné místo
Materiál: plastové
Výška: 29.4 cm
Zobrazit více
Šířka: 17.7 cm
Maximální teplota ohřevu: 60 °C
Solární: ano
S displejem: ano
Se smart ovládáním: ano
Průtokový ohřívač CLAGE E-CFX-U 2400 je navržen pro skrytou montáž v kuchyni či koupelně a umožňuje regulaci teploty v rozmezí 20 °C až 60 °C. Přístroj lze ovládat na dálku pomocí rádiového dálkového ovládání a nabízí volbu výkonu 11 nebo 13,5 kW. Vodovodní připojení je kompatibilní se závity 3/8".
Zobrazit méně
CLAGE E CEX-U 2400-26413
Výrobce: Clage
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Objem bojleru: 0,5 l
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 2 kg
Zobrazit více
Materiál: plastové
Výška: 29.4 cm
Šířka: 17.7 cm
Maximální teplota ohřevu: 60 °C
Solární: ano
S displejem: ano
Se smart ovládáním: ano
Průtokový ohřívač CEX-U společnosti CLAGE disponuje elektronickým řízením výkonu a topným blokem, který okamžitě ohřeje vodu na nastavenou teplotu. Teplotu lze nastavit pomocí LCD panelu s rozsahem 20 °C až 60 °C. Výkon je možné elektronicky nastavit na 11 kW nebo 13,5 kW. Ohřívač lze použít v tlakových i beztlakových instalacích.
Zobrazit méně

Průtokové ohřívače vody pod dřez s displejem

Stiebel Eltron DHB-E 18/21/24 LCD 236745
přečíst recenzi
Výrobce: STIEBEL ELTRON
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 2.9 kg
Materiál: plastové
Zobrazit více
Výška: 47.8 cm
Šířka: 22.5 cm
Regulace teploty: ano
Maximální teplota ohřevu: 60 °C
Tlakové: ano
S displejem: ano
Stiebel Eltron DHB-E 18/21/24 LCD je elektronicky regulovaný průtokový ohřívač vody, který se vyznačuje technologií 3i pro přesné nastavení teploty v rozmezí 20-60 °C. Disponuje LCD displejem, možností aktivace ochrany před opařením a je kompatibilní s bezdrátovým dálkovým ovladačem (Jmenovitý výkon: 18/21/24 kW; IP25).
Zobrazit méně
Stiebel Eltron DHB-E 27 LCD
Výrobce: STIEBEL ELTRON
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 2.9 kg
Materiál: plastové
Zobrazit více
Výška: 46.6 cm
Šířka: 22.5 cm
Regulace teploty: ano
Maximální teplota ohřevu: 60 °C
Tlakové: ano
S displejem: ano
Stiebel Eltron DHB-E 27 LCD je průtokový ohřívač vody s elektronickou regulací teploty pro přesné nastavení až na stupeň. 3 snímače zajišťují dosažení teploty s přesností na stupeň a úsporu až 30% energie a vody. Je vhodný pro předehřátou vodu ze solárních systémů a tepelných čerpadel. Umožňuje rychlou instalaci pomocí PROFI-RAPID systému.
Zobrazit méně
CLAGE E- CEX7-U 2400
Výrobce: Clage
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 2 kg
Materiál: plastové
Zobrazit více
S displejem: ano
Se smart ovládáním: ano
Průtokový ohřívač CLAGE E-CEX7-U 2400 je střední třídy s univerzálním použitím a moderním designem, ověnčený mezinárodními oceněními. Určen pro odběr teplé vody v dřezu či sprše, nabízí elektronické řízení, systém TTC® pro stabilní teplotu a LCD displej s nastavitelným rozsahem 20 °C až 60 °C.
Zobrazit méně
CLAGE E CEX-U 2400-26413
Výrobce: Clage
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Objem bojleru: 0,5 l
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 2 kg
Zobrazit více
Materiál: plastové
Výška: 29.4 cm
Šířka: 17.7 cm
Maximální teplota ohřevu: 60 °C
Solární: ano
S displejem: ano
Se smart ovládáním: ano
Průtokový ohřívač CEX-U společnosti CLAGE disponuje elektronickým řízením výkonu a topným blokem, který okamžitě ohřeje vodu na nastavenou teplotu. Teplotu lze nastavit pomocí LCD panelu s rozsahem 20 °C až 60 °C. Výkon je možné elektronicky nastavit na 11 kW nebo 13,5 kW. Ohřívač lze použít v tlakových i beztlakových instalacích.
Zobrazit méně
STIEBEL PER 18/21/24KW
Výrobce: STIEBEL ELTRON
Druh ohřívače: průtokové
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 3.8 kg
Výška: 48.5 cm
Šířka: 22.6 cm
Zobrazit více
Solární: ano
Tlakové: ano
S displejem: ano
Průtokový ohřívač Stiebel PER 18/21/24kW nabízí plně elektronickou regulaci teploty a automatický omezovač průtoku. S dálkovým ovládáním (dosah 25 m), možností úspory až 30 % energie oproti ostatním ohřívačům, ECOREžimem a vhodností pro předehřátou vodu do 45 °C. Displej zobrazuje teplotu a ECOstupeň. Technická data: napětí 400 V, výkon 18/21/24kW, proud 29/31/35 A, frekvence 50/60 Hz.
Zobrazit méně

Beztlakové průtokové ohřívače vody pod dřez

Stiebel Eltron ESH 5 U-N TREND + A
Výrobce: STIEBEL ELTRON
Druh ohřívače: zásobníkové
Typ ohřevu: elektrické
Objem bojleru: 5 l
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 4.1 kg
Zobrazit více
Materiál: plastové
Výška: 41.5 cm
Šířka: 25.2 cm
Beztlakové: ano
S vodovodní baterií: ano
Malý zásobníkový ohřívač vody ESH 5 U-N Trend od Stiebel Eltron nabízí objem 5 litrů a plynulé nastavení teploty mezi 35 a 85 °C. Určen pro montáž pod úroveň umyvadla s použitím nízkotlaké armatury, má ochranný kontaktní cívku (IP24) a energetickou třídu A. Pohotovostní spotřeba proudu za 24 hodin je 0,24 kWh.
Zobrazit méně
CLAGE M 7
přečíst recenzi
Výrobce: Clage
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 2 kg
Materiál: plastové
Zobrazit více
Beztlakové: ano
Průtokový ohřívač vody CLAGE M 7 je určen pro jedno odběrové místo a třítrubičkovou armaturu. Tento model s 6,5 kW výkonem má energetickou třídu A a obsah 0,2 l. Průtok teplé vody je 3,7 l/min a přístroj má hmotnost 1,5 kg. Velikost ohřívače činí 13,5 x 18,6 x 8,7 cm a je navržen pro useknutou instalaci.
Zobrazit méně
CLAGE M 3
přečíst recenzi
Výrobce: Clage
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Objem bojleru: 0,5 l
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 2 kg
Zobrazit více
Materiál: plastové
Výška: 13.5 cm
Šířka: 18.6 cm
Beztlakové: ano
Průtokový ohřívač vody CLAGE M 3 je vhodný pro jedno odběrné místo s beztlakovou instalací, například u umyvadla. Vyznačuje se hydraulickým spínačem, vysokou účinností topného systému IES® a možností přesného nastavení průtoku. Požadovaný minimální průtok pro sepnutí je 1,3–2,4 litrů/min. Energetická třída A.
Zobrazit méně
Dražice HA-DR 135 105213300
přečíst recenzi
Výrobce: Dražice
Druh ohřívače: průtokové
Typ ohřevu: elektrické
Umístění: pod odběrné místo
Hmotnost: 2 kg
Materiál: ocelové
Zobrazit více
Výška: 19.1 cm
Šířka: 15.3 cm
Pojistka proti přehřátí: ano
Beztlakové: ano
S termostatem: ano
Se smart ovládáním: ano
Dražice HA-DR 135 je kompaktní průtokový ohřívač vody bez tlakového systému vhodný pro jedno odběrné místo. Elektrické topné těleso s výkonem 3,5 kW je součástí ohřívače. Ohřívač má ochranu proti přehřátí a je určen k použití s beztlakovou baterií. Rozměry (mm) 191 x 153 x 30, hmotnost 0,7 kg, připojení 1 PE-N 230V/50Hz.
Zobrazit méně
Zobrazit kompletní nabídku Průtokový ohřívač pod dřez

Jak vybrat průtokový ohřívač pod dřez

Typ

Z hlediska umístění najdete na našem trhu dva základní typy ohřívačů a to pro umístění:

  • Pod dřez – ohřívač má vývody umístěné v horní části ohřívače, které se propojují s baterií
  • Nad dřez – vývody těchto ohřívačů jsou v dolní části přístroje, opět se připojují k baterii
Průtokový ohřívač vody na zdi

Průtokový ohřívač můžete umístit pod dřez i nad dřez, iStock / Peeraya Jakkaew

Typ ohřevu

Základní dělení průtokových ohřívačů souvisí s volbou jeho napájení.

Elektrické

Elektrické průtokové ohřívače vody patří mezi oblíbenější a to zejména díky své úspornosti a bezpečnosti. Také je možné je velmi snadno nastavit, u moderních modelů např. prostřednictvím displeje. U tohoto typu budete ale potřebovat okamžitý příkon, ale také dostatečný tlak vody. Na trhu najdete modely, které jsou připraveny k okamžitému zapojení do zásuvky, ale také takové, kterým je nutné zajisti samostatný elektrický přívod. Z hlediska principu řízení se pak dělí na:

  • Hydraulické
  • Elektronické
Půtokový ohřívač pod dřez
CLAGE MCX 3

Druhý typ patří mezi dražší, ale cenu vyváží jejich spolehlivost, vyšší úspora, ale také větší komfort při používání.

Plynové

Plynové ohřívače vody se jinak označují jako karma. Tento typ je určen výhradně pro instalaci nad dřez či jiné vyvýšené místo. Z hlediska bezpečnosti jsou považovány za méně oblíbené i přesto, že moderní modely mají celou řadu bezpečnostních funkcí. Základem při instalaci je pak zajištění odvodu spalin a zajištění dostatečného přívodu čerstvého vzduchu.

Typ ohřívačeKladyZápory
ElektrickýSnadná instalaceVelké nároky na okamžitý příkon
 Zcela bezpečný provozNutnost zajištění dostatečného tlaku vody
 Snadný na údržbuV některých případech je třeba zajistit samostatné elektrické připojení
 Nízká pořizovací cena 
PlynovýMalé provozní nákladyVyšší cena
 SpolehlivostNutnost zajištění odvodu spalin
  Nižší bezpečnost používání
Plyn ohřívá vodu v ohřívači

Průtokový ohřívač může fungovat díky elektrické energie nebo plynu, iStock / Andrey Deryabin

Konstrukce

Z konstrukčního hlediska je možné rozlišit také dva typy průtokových ohřívačů.

Tlakové

Průtokové ohřívače pod dřez se SMART ovládáním
Dražice HA-DR 135 105213300

Tento typ je možné použít současně pro více odběrných míst. Velkou výhodu představuje fakt, že k nim můžete připojit prakticky jakoukoli baterii. Tlakové ohřívače také nabízí vyšší průtok, který zajišťuje maximální komfort při používání teplé vody.

Beztlakové

Beztlakové ohřívače jsou určeny pro konkrétní rozvod teplé vody, tedy pro jedno odběrné stanoviště. Pokud bude připojen ke kuchyňskému dřezu, zajistí teplou vodu pouze pro něj.
Tento typ se využívá zejména v případě, že máte dřez vybavený beztlakými vodovodními kohoutky.

Víte, že…?

Další možností na našem trhu je bojler, který patří mezi zásobníkové ohřívače vody. Jeho koupi zvažte v případě, že máte větší spotřebu teplé vody. To se týká zejména vícečetné rodiny, která potřebuje pokrýt více odběrných míst. V takovém případě je bojler rozhodně efektivnější než průtoková varianta.

Příkon

Průtokové ohřívače vody pod dřez s displejem
Stiebel Eltron DHB-E 18/21/24 LCD 236745

Příkon je jeden ze základních parametrů, který poukazuje na samotný výkon spotřebiče. Prakticky říká, jaké množství vody ohřeje. Příkon vybírejte podle účelu používání, protože s vyšším příkonem rostou také náklady na spotřebovanou elektrickou energii. Orientačně se můžete řídit následujícími příklady:

  • 3700 W – rychlé mytí rukou
  • 4500 W – běžné mytí rukou
  • 5500 W – mytí nádobí
  • 7300 W – sprchování
  • 11000 W – koupání ve vaně
  • 18000 W – velká spotřeba teplé vody
Tekoucí voda ve dřezu

Výkon a rychlost ohřevu volte podle vlastních požadavků, iStock / vovashevchuk

Rychlost ohřevu

Hodnoty rychlosti ohřevu vody úzce souvisí s příkonem přístroje, ale také se systémem, na základě kterého se voda ohřívá. Každý ohřívač je vybaven topnou spirálou, která ovlivňuje dva faktory:

  • Rychlost nahřátí
  • Teplotu ohřáté vody

Indikátor ohřevu vody vám dá signál ve chvíli, kdy bude teplá voda připravena k použití. Touto funkcí nemusí být vybaveny všechny ohřívače. Navíc pro její používání je vhodné, aby byl přístroj na viditelném místě, což se přímo neslučuje s umístěním pod kuchyňským dřezem.

Umístění

Beztlakové průtokové ohřívače vody pod dřez
Stiebel Eltron ESH 5 U-N TREND + A

Průtokové ohřívače se umisťují do dvou základních poloh a to buď horizontálně, nebo vertikálně. Vertikální poloha je sice častější, ale tento typ se instaluje zpravidla nad baterii. V případě modelů pod dřez se volí spíše modely s polohou horizontální.

Výrobci a ceny

Vzhledem k tomu, že se jedná o specifické zařízení, najdete na trhu jen omezený počet firem, které se jejich výrobou zabývají. O to více je třeba zaměřit se na kvalitní produkty ověřených značek. Mezi ty patří např. Mora, Dražice, Protherm nebo Eta.
Cena se pak odvíjí od typu přístroje, jeho výkonu nebo daných funkcí. Nejlevnější průtokové ohřívače koupíte za cenu kolem 1500 Kč. Nejdražší pak stojí do 20000 Kč.

Otázky a odpovědi

Jaké parametry je nutné při výběru sledovat?

V případě průtokových ohřívačů, které chcete umístit pod dřez je prakticky dané, že je třeba sledovat nabídku elektrických přístrojů. Zaměřte se na modely s vývody v horní části přístroje. Z hlediska příkonu si ujasněte, k čemu vlastně budete teplou vodu používat.

V čem je průtokový ohřívač výhodnější oproti bojleru?

Základní výhody spočívají v neomezeném množství teplé vody s minimální tepelnou ztrátou. Navíc jsou díky svým rozměrům prostorově nenáročné. Nicméně je jejich používání výhodnější v případě, že nemáte příliš velkou spotřebu teplé vody.
Zobrazit kompletní nabídku Průtokový ohřívač pod dřez