Nejlepší cirkulační čerpadla 2024 a jak vybrat

Autor: Jakub Černý | Aktualizováno: Květen 2024

VÍTĚZ SROVNÁNÍ
Grundfos Comfort 15-14 B PM 97916771
93 %
★★★★★
★★★★★

Jak vybrat cirkulační čerpadlo

Při výběru cirkulačního čerpadla je důležité zvážit několik klíčových faktorů:

  • Velikost a kapacita čerpadla: Zvolte model, který odpovídá velikosti vašeho systému vytápění či ohřevu vody.
  • Energetická účinnost: Vyhledejte čerpadla s vyšší energetickou účinností, aby byly provozní náklady nižší.
  • Hlučnost: Preferejte tichá čerpadla, abyste nebyli rušeni při jejich běhu.
  • Instalační a údržbové požadavky: Ujistěte se, že instalace a případná údržba čerpadla nebudou příliš složité nebo nákladné.
  • Cena: Zvážte celkovou cenu, včetně nákladů na pořízení a provoz.
  • Dostupnost náhradních dílů a servisu: Před koupí zkontrolujte, zda jsou dostupné náhradní díly a zda je ve vaší oblasti dostupný kvalifikovaný servis.

Při dodržení těchto bodů by měla být vaše volba cirkulačního čerpadla vyhovující pro vaše potřeby.

Cirkulační čerpadlo - náš výběr

Grundfos Comfort 15-14 B PM 97916771
přečíst recenzi
Výrobce: GRUNDFOS
Typ čerpadla: oběhová
Dopravní výška: 1.2 m
Výtlačná výška (výtlak): 1.2 m
Napětí: 230 V
Příkon: 7 W
Zobrazit více
Výkon motoru: 25 W
Napájení čerpadla: elektrické
Krytí IP: 44
Na vodu: ano
Hmotnost: 1.04 kg
Maximální teplota kapaliny: 95 °C
Maximální tlak: 10 bar
Připojovací závit: 1 / 2 "
Cirkulační čerpadlo Grundfos Comfort 15-14 B PM disponuje jednou rychlostí rotace a maximální dopravní výškou 1,4 m. Určeno pro tekutiny s teplotami 2-95 °C, má příkon 25 W při napájení 230 V a provozní tlak do 10 bar. Tělo z mosazi MS 68, komponenty z korozníku odolné oceli a plastů.
Zobrazit méně
Wilo Star-Z Nova 4132760
přečíst recenzi
Výrobce: Wilo
Typ čerpadla: oběhová
Druh čerpadla: povrchová
Maximální čerpané množství: 400 l/hod
Dopravní výška: 1 m
Výtlačná výška (výtlak): 1 m
Zobrazit více
Napětí: 230 V
Příkon: 3 W
Výkon motoru: 5 W
Napájení čerpadla: elektrické
Krytí IP: IP42
Na vodu: ano
Hmotnost: 0.8 kg
Maximální teplota kapaliny: 95 °C
Maximální tlak: 10 bar
Připojovací závit: 1 / 0 "
Závitová: ano
Délka: 8.4 cm
Automatické zahradní čerpadlo je navrženo pro snadné a efektivní zavlažování zahrady a další vodní činnosti. Je vybaveno čidlem pro automatické spínání a vypínání čerpadla, které udržuje stálý tlak vody. Toto čerpadlo je vhodné pro osazení s různými příslušenstvími pro zavlažování zahrady.
Zobrazit méně
OMIS 25-40/180
přečíst recenzi
Výrobce: Omnigena
Typ čerpadla: oběhová
Dopravní výška: 4 m
Výtlačná výška (výtlak): 4 m
Napětí: 230 V
Napájení čerpadla: elektrické
Zobrazit více
Na vodu: ano
Hmotnost: 2.3 kg
Maximální teplota kapaliny: 120 °C
Oběhové čerpadlo OMNIGENA OMIS 25-40/180 má stavební délku 180 mm a napětí 230 V. Nabízí manuální regulaci otáček se třemi stupni a příkon 31/54/76 W. Dopravní množství dosahuje až 45 l/min s maximální výškou 4 m. Pracovní teplota kapaliny je 5 až 120 °C. Hmotnost čerpadla je 2,3 kg.
Zobrazit méně
Thermo control TC CP15-1.5
přečíst recenzi
Výrobce: Thermo control
Typ čerpadla: cirkulační
Výtlačná výška (výtlak): 1.3 m
Napětí: 230 V
Příkon: 28 W
Maximální tlak: 10 bar
Zobrazit více
Cirkulační čerpadlo Thermo control TC CP15-1.5 je navrženo pro systémy teplé vody v rodinných domech. Konstrukce z mosazi je odolná proti korozi. Výkon čerpadla činí 28 W s průtokem 12 l/min a výtlakem 1,3 m. Spotřeba je nízká, hlučnost minimální. Napájení je standardně 230V AC 50Hz.
Zobrazit méně
NEPTUNE 1000
přečíst recenzi
Výrobce: Neptune
Typ čerpadla: oběhová
Maximální čerpané množství: 1000 l/hod
Dopravní výška: 8 m
Výtlačná výška (výtlak): 1.6 m
Délka kabelu: 10 m
Zobrazit více
Příkon: 22 W
Cirkulační čerpadlo Neptune NH-1000 má průtokovou kapacitu 1000 litrů za hodinu a výtlak do výšky 1,6 metru. Spotřeba energie dosahuje 22 wattů. Součástí je 10 metrů dlouhý kabel. Je určeno pro rozmíchávání živných roztoků v nádržích pro hydroponické systémy.
Zobrazit méně

Cirkulační oběhová čerpadla

Grundfos Comfort 15-14 B PM 97916771
přečíst recenzi
Výrobce: GRUNDFOS
Typ čerpadla: oběhová
Dopravní výška: 1.2 m
Výtlačná výška (výtlak): 1.2 m
Napětí: 230 V
Příkon: 7 W
Zobrazit více
Výkon motoru: 25 W
Napájení čerpadla: elektrické
Krytí IP: 44
Na vodu: ano
Hmotnost: 1.04 kg
Maximální teplota kapaliny: 95 °C
Maximální tlak: 10 bar
Připojovací závit: 1 / 2 "
Cirkulační čerpadlo Grundfos Comfort 15-14 B PM disponuje jednou rychlostí rotace a maximální dopravní výškou 1,4 m. Určeno pro tekutiny s teplotami 2-95 °C, má příkon 25 W při napájení 230 V a provozní tlak do 10 bar. Tělo z mosazi MS 68, komponenty z korozníku odolné oceli a plastů.
Zobrazit méně
Wilo Star-Z Nova 4132760
přečíst recenzi
Výrobce: Wilo
Typ čerpadla: oběhová
Druh čerpadla: povrchová
Maximální čerpané množství: 400 l/hod
Dopravní výška: 1 m
Výtlačná výška (výtlak): 1 m
Zobrazit více
Napětí: 230 V
Příkon: 3 W
Výkon motoru: 5 W
Napájení čerpadla: elektrické
Krytí IP: IP42
Na vodu: ano
Hmotnost: 0.8 kg
Maximální teplota kapaliny: 95 °C
Maximální tlak: 10 bar
Připojovací závit: 1 / 0 "
Závitová: ano
Délka: 8.4 cm
Automatické zahradní čerpadlo je navrženo pro snadné a efektivní zavlažování zahrady a další vodní činnosti. Je vybaveno čidlem pro automatické spínání a vypínání čerpadla, které udržuje stálý tlak vody. Toto čerpadlo je vhodné pro osazení s různými příslušenstvími pro zavlažování zahrady.
Zobrazit méně
OMIS 25-40/180
přečíst recenzi
Výrobce: Omnigena
Typ čerpadla: oběhová
Dopravní výška: 4 m
Výtlačná výška (výtlak): 4 m
Napětí: 230 V
Napájení čerpadla: elektrické
Zobrazit více
Na vodu: ano
Hmotnost: 2.3 kg
Maximální teplota kapaliny: 120 °C
Oběhové čerpadlo OMNIGENA OMIS 25-40/180 má stavební délku 180 mm a napětí 230 V. Nabízí manuální regulaci otáček se třemi stupni a příkon 31/54/76 W. Dopravní množství dosahuje až 45 l/min s maximální výškou 4 m. Pracovní teplota kapaliny je 5 až 120 °C. Hmotnost čerpadla je 2,3 kg.
Zobrazit méně
Aquacup GRS 25 - 40 180
přečíst recenzi
Výrobce: Aquacup
Typ čerpadla: oběhová
Maximální čerpané množství: 2400 l/hod
Dopravní výška: 6 m
Výtlačná výška (výtlak): 6 m
Napětí: 230 V
Zobrazit více
Příkon: 90 W
Napájení čerpadla: elektrické
Krytí IP: IP54
Hmotnost: 3.2 kg
Maximální teplota kapaliny: 110 °C
Maximální tlak: 10 bar
Oběhové čerpadlo Aquacup GRS 25-40 180 s třemi rychlostmi disponuje příkonem 40-60-90 W, průtokem 2400 l/hod a dopravní výškou 6 m. Má litinové tělo, technopolymeové oběžné kolo a axiální ložisko z keramiky s uhlím, což umožňuje použití pro cirkulaci čisté vody v rozmezí teplot +10°C až +110°C.
Zobrazit méně
IBO OHI 25-80/180 38917
Výrobce: IBO
Typ čerpadla: oběhová
Druh čerpadla: povrchová
Výtlačná výška (výtlak): 8 m
Napětí: 230 V
Výkon motoru: 550 W
Zobrazit více
Krytí IP: IP54
Hmotnost: 5 kg
Maximální teplota kapaliny: 110 °C
Maximální tlak: 10 bar
Oběhové čerpadlo IBO OHI 25-80/180 s rozměrem osazení 180 mm, je konstruováno s třemi rychlostmi a vhodné pro zařízení pracující s kapalinou v teplotním rozmezí +10°C až +110°C. Maximální provozní tlak dosahuje 10 bar. Čerpá čisté kapaliny bez pevných prvků a je kompatibilní se směsí glykol/voda v poměru 1:1.
Zobrazit méně

Cirkulační čerpadla Wilo

Wilo Star-Z Nova 4132760
přečíst recenzi
Výrobce: Wilo
Typ čerpadla: oběhová
Druh čerpadla: povrchová
Maximální čerpané množství: 400 l/hod
Dopravní výška: 1 m
Výtlačná výška (výtlak): 1 m
Zobrazit více
Napětí: 230 V
Příkon: 3 W
Výkon motoru: 5 W
Napájení čerpadla: elektrické
Krytí IP: IP42
Na vodu: ano
Hmotnost: 0.8 kg
Maximální teplota kapaliny: 95 °C
Maximální tlak: 10 bar
Připojovací závit: 1 / 0 "
Závitová: ano
Délka: 8.4 cm
Automatické zahradní čerpadlo je navrženo pro snadné a efektivní zavlažování zahrady a další vodní činnosti. Je vybaveno čidlem pro automatické spínání a vypínání čerpadla, které udržuje stálý tlak vody. Toto čerpadlo je vhodné pro osazení s různými příslušenstvími pro zavlažování zahrady.
Zobrazit méně
Wilo Star-Z 20/1 EM PN10 4028111
přečíst recenzi
Výrobce: Wilo
Typ čerpadla: oběhová
Druh čerpadla: povrchová
Maximální čerpané množství: 1600 l/hod
Dopravní výška: 1.1 m
Výtlačná výška (výtlak): 1 m
Zobrazit více
Napětí: 230 V
Napájení čerpadla: elektrické
Krytí IP: IP 44
Na vodu: ano
Hmotnost: 2.24 kg
Maximální teplota kapaliny: 65 °C
Cirkulační čerpadlo Wilo Star-Z 20/1 EM PN10 4028111 je určeno pro pitnou vodu s provozní parametry: max. teplota média 65 °C, min. teplota média 2 °C, max. tlak 10 bar, čerpací výkon do 1,6 m³/h. Motor o příkonu 30 W a jmenovitém proudu 0,14 A, krytí IP44, konstrukční délka 140 mm. Materiál: bronz, keramika, uhlík impregnovaný pryskyřicí.
Zobrazit méně
Wilo Star-Z 25/2 EM PN10 4029062
Výrobce: Wilo
Typ čerpadla: oběhová
Druh čerpadla: povrchová
Maximální čerpané množství: 3600 l/hod
Dopravní výška: 2.3 m
Výtlačná výška (výtlak): 2.3 m
Zobrazit více
Napětí: 230 V
Výkon motoru: 30 W
Napájení čerpadla: elektrické
Krytí IP: 44
Na vodu: ano
Hmotnost: 2.44 kg
Maximální teplota kapaliny: 65 °C
Maximální tlak: 10 bar
Oběhové čerpadlo Wilo Star-Z 25/2 EM PN10 je určeno pro systémy cirkulace pitné vody, s médii do teploty 65 °C, krátkodobě 70 °C. Čerpadlo má tři nastavitelné rychlosti, jmenovité světlosti Rp ½ a Rp 1, maximální provozní tlak 10 barů a napětí 230 V při 50 Hz. Krytí je IP 44.
Zobrazit méně
Wilo Star-Z NOVA T 230V 4222650
přečíst recenzi
Výrobce: Wilo
Typ čerpadla: oběhová
Druh čerpadla: povrchová
Maximální čerpané množství: 400 l/hod
Dopravní výška: 1 m
Výtlačná výška (výtlak): 1 m
Zobrazit více
Napětí: 230 V
Příkon: 6 W
Výkon motoru: 5 W
Napájení čerpadla: elektrické
Krytí IP: IP42
Na vodu: ano
Hmotnost: 1.2 kg
Alarm: ano
Maximální teplota kapaliny: 95 °C
Maximální tlak: 10 bar
Průměr výstupního hrdla: 11 "
Průměr čerpadla: 30.3 mm
Připojovací závit: 1 / 0 "
Závitová: ano
Délka: 13.8 cm
Automatická: ano
Cirkulační čerpadlo Wilo Star-Z NOVA T je určeno pro cirkulaci teplé užitkové vody s rozsahem teplot od +2 °C do +95 °C. Nabízí průtočné připojení G 1” pro ventily, v ostatních verzích Rp ½, maximální pracovní tlak 10 bar a napájení 1 ~ 230 V. Model T má časový spínač, termostat a funkci pro termální dezinfekci, čímž podporuje hygienické podmínky systému.
Zobrazit méně
Wilo TOP-Z 30/7 EM 2048340
Výrobce: Wilo
Typ čerpadla: cirkulační
Dopravní výška: 5.5 m
Výtlačná výška (výtlak): 7 m
Napětí: 230 V
Příkon: 70 W
Zobrazit více
Napájení čerpadla: elektrické
Krytí IP: IPX4D
Hmotnost: 5.5 kg
Maximální teplota kapaliny: 110 °C
Maximální tlak: 10 bar
Cirkulační čerpadlo Wilo TOP-Z 30/7 EM 2048340 nabízí možnost nastavení výkonu pomocí třech rychlostních stupňů. Obsahuje skříň z nerezové oceli, šedé litiny a červeného bronzu, oběžné kolo z plastu, hřídel z nerezové oceli či keramiky a ložisko z impregnovaného uhlíku. Součástí balení je tepelná izolace a těsnění.
Zobrazit méně

Cirkulační čerpadla Thermo-Control

Thermo control TC CP15-1.5
přečíst recenzi
Výrobce: Thermo control
Typ čerpadla: cirkulační
Výtlačná výška (výtlak): 1.3 m
Napětí: 230 V
Příkon: 28 W
Maximální tlak: 10 bar
Zobrazit více
Cirkulační čerpadlo Thermo control TC CP15-1.5 je navrženo pro systémy teplé vody v rodinných domech. Konstrukce z mosazi je odolná proti korozi. Výkon čerpadla činí 28 W s průtokem 12 l/min a výtlakem 1,3 m. Spotřeba je nízká, hlučnost minimální. Napájení je standardně 230V AC 50Hz.
Zobrazit méně
Thermo Control AQUART 25/8/180
Výrobce: Thermo control
Typ čerpadla: cirkulační
Dopravní výška: 8 m
Napájení čerpadla: ruční
Zobrazit více
Cirkulační čerpadlo Thermo Control AQUART 25/8/180 je určeno pro přečerpávání teplé či studené vody v topných, v systémech teplé vody a v chladicích systémech. Parametry zahrnují jmenovitý příkon 182/170/145 W, průměr potrubí 25 mm, max. průtok 115 l/min, max. výtlak 8 m, teplotní rozsah kapaliny 10-110°C, max. provozní tlak 10 bar a vestavnou délku 180 mm.
Zobrazit méně
Thermo Control AQUART 32/8/180
Výrobce: Thermo control
Typ čerpadla: cirkulační
Výtlačná výška (výtlak): 8 m
Napájení čerpadla: ruční
Zobrazit více
Cirkulační čerpadlo Thermo Control AQUART 32/8/180 je určeno pro systémy teplé užitkové vody v rodinných domech. Pracuje s čistou vodou, charakterizuje se nízkou hladinou akustického hluku a nízkou energetickou spotřebou.
Zobrazit méně
Thermo-Control TC AQUART 25/4/180
přečíst recenzi
Výrobce: Thermo control
Typ čerpadla: cirkulační
Výtlačná výška (výtlak): 4 m
Napětí: 230 V
Napájení čerpadla: ruční
Hmotnost: 3 kg
Zobrazit více
Oběhové čerpadlo Thermo-Control TC AQUART 25/4/180 s axiální vzdáleností 180 mm je komponenta pro ústřední vytápění a klimatizační systémy. Má asynchronní bipolární motor s třemi nastavitelnými rychlostmi a vstupním příkonem 93/67/46 W. Pracuje s teplotami médií od -10 do +110 °C, maximálním tlakem 10 bar a krytí IP44.
Zobrazit méně
Thermo Control AQUART 25/4/130
Výrobce: Thermo control
Typ čerpadla: cirkulační
Napájení čerpadla: ruční
Zobrazit více
Cirkulační čerpadlo Thermo Control AQUART 25/4/130 je určeno pro cirkulaci teplé či studené vody v topných, teplonosných a chladicích systémech. Pracuje s potrubím šířky 15mm, teplotami kapaliny 10-110°C a maximálním provozním tlakem 10bar. Délka zařízení je 130mm, napájení probíhá při 230V (50/60Hz). Materiály zahrnují litinové těleso a oběžné kolo z PPO.
Zobrazit méně
Zobrazit kompletní nabídku Cirkulační čerpadlo

Jak vybrat cirkulační čerpadlo

Jaké jsou výhody použití cirkulačního čerpadla ve vaší domácnosti

Použití cirkulačního čerpadla v domácnosti může přinést řadu výhod. Především zajišťuje konstantní tok teplé vody v systému, což znamená, že teplá voda je k dispozici téměř okamžitě, když otevřete kohoutek. To šetří čas a také omezuje plýtvání vodou, která by jinak byla nevyužita během čekání na zahřátí. Dále, cirkulační čerpadla mohou přispět k úsporě energie tím, že minimalizují tepelné ztráty v potrubí. Kromě toho, pokud jsou správně zvolena a správně nastavena, mohou snížit celkové provozní náklady topného systému.

Jak často by mělo být cirkulační čerpadlo kontrolováno nebo servisováno

Pro zajištění efektivního a spolehlivého fungování by mělo být cirkulační čerpadlo pravidelně kontrolováno a servisováno. Obvykle se doporučuje provádět kontrolu a údržbu jednou ročně. Je důležité zkontrolovat, že čerpadlo není blokováno nečistotami nebo že nedošlo k jeho poškození. Tato pravidelná údržba pomůže prodloužit životnost čerpadla a zajistit, že jeho provoz zůstane energeticky účinný.

Jaké jsou známky, že cirkulační čerpadlo potřebuje opravu nebo výměnu

Pokud cirkulační čerpadlo potřebuje opravu nebo výměnu, může se to projevit různými způsoby. Známky, že něco není v pořádku, zahrnují neobvyklý hluk, jako jsou klapání nebo vrzání, úniky vody z čerpadla, neschopnost čerpadla spustit se nebo nezvyklé vibrace při chodu. Kromě toho, pokud čerpadlo neposkytuje dostatečnou cirkulaci nebo pokud se zdá, že spotřebovává více energie, může to také signalizovat potřebu servisu. Pokud si všimnete některého z těchto problémů, je důležité obrátit se na profesionála pro diagnostiku a případnou opravu.

Jaký vliv má cirkulační čerpadlo na energetickou účinnost domácnosti

Cirkulační čerpadlo
Grundfos Comfort 15-14 B PM 97916771

Cirkulační čerpadlo může významně ovlivnit celkovou energetickou účinnost domácnosti, především v oblasti vytápění a ohřevu vody. Pokud je čerpadlo správně zvoleno a efektivně nastaveno, může přispět k snížení spotřeby energie topného systému tím, že zajišťuje rychlejší ohřev vody a snižuje tepelné ztráty v potrubním systému. Navíc, pokud používáte cirkulační čerpadlo s vysokou energetickou třídou, můžete výrazně snížit náklady na energie a zároveň přispět ke snížení emisí skleníkových plynů.

Můžu nainstalovat cirkulační čerpadlo sám, nebo je lepší využít služeb profesionála

Instalace cirkulačního čerpadla vyžaduje odborné znalosti a zkušenosti, protože nevhodná instalace může vést k poškození čerpadla nebo topného systému a dokonce i ke snížení bezpečnosti. Je velmi důležité zajistit, aby byla instalace provedena správně, včetně napojení na stávající potrubní systém a elektrickou síť. Kvůli těmto důvodům je obecně doporučeno využít služeb kvalifikovaného profesionála, který má zkušenosti s montáží cirkulačních čerpadel, aby bylo zajištěno jejich správné a bezpečné fungování.

Zobrazit kompletní nabídku Cirkulační čerpadlo