Nejlepší kompresory s tlakovou nádobou 2024 a jak vybrat

Autorka: Hana Kratochvílová | Aktualizováno: Květen 2024

VÍTĚZ SROVNÁNÍ
Aircraft A-MICRO SE 4.0-08-200

Jak vybrat kompresor s tlakovou nádobou

  • Nádrž: Objem nádrže by měl odpovídat charakteru plánovaných prací. Pro drobné práce v domácnosti postačí menší objem, zatímco pro průmyslové aplikace je lepší zvolit větší nádrž.
  • Výkon: Podle potřeb vyberte kompresor s adekvátním výkonem. Důležité je zkontrolovat množství dodávaného vzduchu (vyjádřeného jako litry za minutu nebo m3/h) a maximální dosažitelný tlak.
  • Konstrukce: Přenosné modely jsou vhodné pro domácí použití a menší dílny, stacionární kompresory jsou pak určené pro stálé instalace.
  • Hlučnost: Výběr by měl být ovlivněn také mírou hlučnosti kompresoru. Pro práci v obytných oblastech či vnitřních prostorách je důležité vybrat tichý kompresor.
  • Energetická účinnost: Výběr energeticky účinného modelu vám může dlouhodobě ušetřit náklady na elektrickou energii.
  • Přídavné funkce: Některé modely nabízejí dodatečné funkce, jako jsou různé filtry, olejové či olejově-free systémy a další, které mohou být pro konkrétní použití výhodné.

Zohledněním těchto kritérií si můžete být jisti, že vyberete kompresor s tlakovou nádobou, který bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám.

Kompresor s tlakovou nádobou - náš výběr

Aircraft A-MICRO SE 4.0-08-200
Výrobce: Aircraft
Maximální tlak: 8 bar
Příkon: 4000 W
Šroubové: ano
Objem tlakové nádoby: 200 l
Hmotnost: 150 kg
Zobrazit více
Kompresor Aircraft A-MICRO SE 4.0-08-200 je řemenově poháněný s ETM II řídicím systémem a umožňuje ustavení i v prostředí vyžadujícím nízkou hladinu hluku. Má odhlučňovací skříň, tepelnou ochranu motoru a čidlo teploty oleje. Technické parametry zahrnují maximální tlak 8 barů, plnící výkon 580 l/min a 200 l tlakovou nádobu.
Zobrazit méně
Aircraft Airstar 703/200
Výrobce: Aircraft
Pneumatické: ano
Maximální tlak: 10 bar
Příkon: 4000 W
Olejové: ano
Pístové: ano
Zobrazit více
Objem tlakové nádoby: 200 l
Hmotnost: 109 kg
Kompresor Aircraft Airstar 703/200 s maximálním provozním tlakem 10 barů a objemem tlakové nádoby 200 litrů má průtok 520 l/min. Obsahuje dvouválcový agregát pracující s 950 ot./min a příkonem 4000 W. Rozměry jsou 1230 × 1180 × 660 mm a hmotnost 137 kg, s hladinou hluku 93 dB(A).
Zobrazit méně
Scheppach HC 50 (3906107951)
přečíst recenzi
Výrobce: Scheppach
Maximální tlak: 8.9 bar
Příkon: 1800 W
Olejové: ano
Pneumatické: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Zobrazit více
Hmotnost: 29.5 kg
Kompresor Scheppach HC 50 s olejovou mazací pumpou má 50l vzdušník poskytující maximální pracovní tlak 8,9 baru. Příkon činí 1 500 W, sací výkon je 220 l/min, a plnicí množství 160 l/min. Zařízení má dva výstupy na vzduch, manometry a je vybaveno kolečky a rukojetí pro transport.
Zobrazit méně

Olejové kompresory s tlakovou nádobou

PROTECO 51.02-K-1500-P
přečíst recenzi
Výrobce: Proteco
Přenosné: ano
Hlučnost: 95 dB
Maximální průtok: 195 l/min
Napětí napájení: 230 V
Objem tlakové nádoby: 24 l
Zobrazit více
Hmotnost: 25 kg
Maximální tlak: 8 bar
Příkon: 1500 W
Pístové: ano
Olejové: ano
Olejový kompresor PROTECO 51.02-K-1500-P obsahuje 1,5 kW asynchronní motor a vzdušník o kapacitě 24 litrů. Pracovní tlak je 8 barů s sacím výkonem 195 l/min. K funkčnosti přispívá automatické zapínání a vypínání motoru dle tlaku ve vzdušníku. Zařízení vybaveno manometry, rychlospojkami DN 7,2 a regulátorem tlaku. Kompresor váží 25 kg a má transportní kolečka s madlem.
Zobrazit méně
Scheppach HC 53 dc (5906102901)
přečíst recenzi
Výrobce: Scheppach
Hlučnost: 97 dB
Maximální průtok: 412 l/min
Pístové: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 44.5 kg
Zobrazit více
Napětí napájení: 230 V
Maximální tlak: 10 bar
Pneumatické: ano
Příkon: 2200 W
Olejové: ano
Dvoupistový kompresor Scheppach HC 53 dc (5906102901) s objemem vzdušníku 50 l a tlakem 10 bar je vhodný pro použití s různými pneumatickými nástroji. Má motor o výkonu 2200W (3 HP) a otáčkách 2850/min. Nabízí snadnou mobilitu díky pojezdovým kolům a rukojeti. Tlaková nádrž splňuje nejnovější předpisy EU.
Zobrazit méně
WOLPERTECH WT 210/08/50
přečíst recenzi
Výrobce: Wolpertech
Napětí napájení: 230 V
Maximální průtok: 135 l/min
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 35 kg
Hlučnost: 93 dB
Zobrazit více
Pístové: ano
Maximální tlak: 8 bar
Příkon: 1500 W
Olejové: ano
Vertikální olejový kompresor WOLPERTECH WT 210/08/50 je vybaven regulátorem tlaku, dvěma manometry, rychlospojkou, pojistným a odkalovacím ventilem. Motor má výkon 1,5 kW a pracuje na napětí 230 V s maximálními otáčkami 2800 ot./min. Sací výkon dosahuje 205 l/min, výtlačný 135 l/min, rezervoár má kapacitu 50 l a maximální tlak 8 bar. Zařízení váží 37 kg a jeho rozměry jsou 460x460x910 mm. Hlučnost činí 93 dB.
Zobrazit méně
Tagred TA360
přečíst recenzi
Výrobce: Tagred
Maximální tlak: 8 bar
Olejové: ano
Pístové: ano
Hmotnost: 41 kg
Pneumatické: ano
Zobrazit více
Kompresor Tagred TA360 je technicky pokročilý stroj s dvoupístovým motorem. Jeho výkon 3 000 W umožňuje provozovat pneumatické nářadí. Elektrický motor je chlazen vzduchem, pracuje při napětí 230V a je určen pro intenzivní práci. Objem nádrže činí 50l a pracovní tlak je 8 barů.
Zobrazit méně
Metabo Basic 250-24 W 601533000
přečíst recenzi
Výrobce: Metabo
Pístové: ano
Maximální tlak: 8 bar
Příkon: 1500 W
Olejové: ano
Hlučnost: 82 dB
Zobrazit více
Objem tlakové nádoby: 24 l
Hmotnost: 27 kg
Olejový kompresor se vyznačuje zvýšenou životností a optimálním chodem. Typicky disponuje většími pracovními objemy a tlaky, což umožňuje zachytávat více vzduchu. Má nízkou úroveň hluku a zároveň vyžaduje pravidelnou údržbu, přičemž klíčovým aspektem je olejová náplň.
Zobrazit méně

Šroubové kompresory s tlakovou nádobou

PARKSIDE PSKO 5010 A1
přečíst recenzi
Výrobce: Parkside
Maximální průtok: 148 l/min
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 41 kg
Šroubové: ano
Maximální tlak: 10 bar
Zobrazit více
Příkon: 2200 W
Olejové: ano
Kompresor PARKSIDE PSKO 5010 A1 je dvouválcový s olejovým mazáním a dlouhou odhadovanou životností. Disponuje 50l tlakovou nádobou s možností odvodu kondenzátu a dvěma výstupy se samostatnými manometry. Maximální tlak dosahuje 10 bar, sací výkon 412 l/min a efektivní dodané množství vzduchu je 148 l/min při 7 bar. Hlavní rozměry zařízení jsou 770 x 380 x 740 mm a hmotnost 41 kg.
Zobrazit méně
Aircraft A-MICRO SE 2.2-10-200 M
Výrobce: Aircraft
Maximální tlak: 10 bar
Hmotnost: 144 kg
Příkon: 2200 W
Šroubové: ano
Zobrazit více
Kompresor Aircraft A-MICRO SE 2.2-10-200 M je vybaven řemenovým pohonem a tlakovým spínačem, nabízí maximální provozní tlak 10 bar a plnící výkon 240 l/min. S příkonem 2,2 kW disponuje tlakovou nádobou o objemu 200 l. Rozměry zařízení jsou 1440×1280×510 mm, hmotnost 144 kg a hladina hluku 58 dB(A).
Zobrazit méně
Atmos Albert E40V
Výrobce: Atmos
Maximální tlak: 9 bar
Šroubové: ano
Zobrazit více
Šroubový kompresor Atmos Albert E40V používá pomaloběžný šroubový blok přímo poháněný elektromotorem, což redukuje potřebu údržby. Kromě toho, stroj umožňuje několik režimů řízení výkonnosti, včetně zap/vyp dle tlaku a regulace otáček pomocí frekvenčního měniče. Má snížený počet komponentů a nižší hladinu hluku.
Zobrazit méně
Aircraft A-MICRO SE 4.0-08-200
Výrobce: Aircraft
Maximální tlak: 8 bar
Příkon: 4000 W
Šroubové: ano
Objem tlakové nádoby: 200 l
Hmotnost: 150 kg
Zobrazit více
Kompresor Aircraft A-MICRO SE 4.0-08-200 je řemenově poháněný s ETM II řídicím systémem a umožňuje ustavení i v prostředí vyžadujícím nízkou hladinu hluku. Má odhlučňovací skříň, tepelnou ochranu motoru a čidlo teploty oleje. Technické parametry zahrnují maximální tlak 8 barů, plnící výkon 580 l/min a 200 l tlakovou nádobu.
Zobrazit méně
Atmos Albert E.120 Vario
Výrobce: Atmos
Maximální tlak: 9 bar
Šroubové: ano
Hlučnost: 70 dB
Zobrazit více
Šroubový kompresor Atmos Albert E.120 Vario s karosérií je označen pro profesionální použití, nabízí výkon v rozsahu 4-20 kW a je vybaven vzdušníkem a integrovaným sušičem. Má přímý náhon, chlazení zaměřené na energetickou úspornost a nízké vibrace. Dosažení životnost až 80 000 mth je podmíněno nízkými otáčkami a hladina hluku je stejně tak snížena.
Zobrazit méně
Zobrazit kompletní nabídku Kompresor s tlakovou nádobou

Jak vybrat kompresor s tlakovou nádobou

Kolik by měla mít nádrž kompresoru s tlakovou nádobou objem pro běžné domácí použití

Pro běžné domácí používání, jako je pumpování kol, stříkání barvy či práce s nářadím, postačuje kompresor s tlakovou nádobou o objemu 50 až 100 litrů. Tento objem je dostatečný pro většinu drobných pracovních operací a umožní vám pracovat s dostatečnou rezervou vzduchu bez neustálé potřeby startování kompresoru. Výběr objemu závisí samozřejmě na konkrétních potřebách a četnosti používání nářadí, které potřebuje stlačený vzduch.

Jaký výkon by měl mít kompresor s tlakovou nádobou

Při porovnávání výkonu kompresorů je zásadní se zaměřit na množství dodávaného vzduchu, což je vyjádřeno jako litry za minutu (L/min) nebo metry kubické za hodinu (m3/h). Tento údaj by měl překračovat požadavky nářadí, které bude kompresor pohánět. Je také důležité vzít v potaz maximální dosažitelný tlak, který je uveden v barech nebo Pascalů, jelikož některé nástroje a aplikace vyžadují určitou minimální úroveň tlaku pro efektivní chod.

Má smysl investovat do tichého kompresoru s tlakovou nádobou pokud ho budu používat v obytné zóně

Ano, má. Tichý kompresor s tlakovou nádobou je zvláště vhodný pro oblasti, kde je větší požadavek na nízkou hlučnost, jako jsou obytné zóny nebo vnitřní prostory. Tichý kompresor může výrazně snížit rušení domácnosti a sousedství, což umožňuje pohodlnější a flexibilnější práci s nářadím, které vyžaduje stlačený vzduch.

Jaké typy prací lze vykonávat s kompresorem s tlakovou nádobou v malém servisu nebo dílně

Kompresor s tlakovou nádobou
Aircraft A-MICRO SE 4.0-08-200

V malém servisu nebo dílně lze s kompresorem s tlakovou nádobou vykonávat různé práce, včetně čištění dílů a pracovních prostorů stlačeným vzduchem, foukání pneumatik, provoz pneumatického nářadí (hřebíkovačky, sponkovačky, rázové utahováky), stříkání barev nebo laků, a další aplikace, které vyžadují stálý přísun stlačeného vzduchu.

Je lepší zvolit pro domácí práce přenosný kompresor s tlakovou nádobou, nebo stacionární

Pro domácí práce je často vhodnější zvolit přenosný kompresor s tlakovou nádobou, protože je snadněji přestavitelný mezi různými pracovními místy a není potřeba pevné instalace. Přenosné kompresory mají obvykle menší objem nádrže a jsou lehčí, což je dělá ideálními pro pravidelné domácí údržbářské práce a hobby projekty.

Co znamená, když je kompresor s tlakovou nádobou označen jako “olejově-free”

Kompresor s tlakovou nádobou označený jako “olejově-free” znamená, že nevyžaduje použití oleje pro mazání pohyblivých částí a tím je udržování jednodušší a čistší. Tyto kompresory často poskytují čistší vzduch, který je ideální pro lékařské, zubní nebo malířské aplikace, kde je potřeba vzduch bez olejových zbytků. Navíc je to šetrnější k životnímu prostředí a zjednodušuje obsluhu a údržbu.

Zobrazit kompletní nabídku Kompresor s tlakovou nádobou