Nejlepší magnetické vodováhy 2024 a jak vybrat

Autor: Jakub Černý | Aktualizováno: Květen 2024

VÍTĚZ SROVNÁNÍ
KREATOR Torpedo KRT706001

Jak vybrat magnetickou vodováhu

Při výběru magnetické vodováhy se doporučuje zvážit následující kritéria:

  • Délka: Vyberte si délku vodováhy podle typu prací, které plánujete. Standardní délky jsou obvykle od 20 cm do 2 metrů.
  • Přesnost: Toto je zásadní faktor. Ujistěte se, že vodováha splňuje normy přesnosti.
  • Materiál: Hledáte robustní a odolný materiál, jako je hliník nebo nerezová ocel.
  • Počet libel: Vodováhy mají běžně jednu horizontální a jednu vertikální libelu, ale mohou mít i další pro úhly 45 stupňů.
  • Magnetická sila: Měla by být dostatečná pro pevné uchycení na kovových površích.
  • Viditelnost libel: Zkontrolujte, jestli je možné libely číst snadno a z více úhlů.

Magnetická vodováha - náš výběr

KREATOR Torpedo KRT706001
Výrobce: Kreator
Délka: 23 cm
Provedení: magnetická
Počet libel: 3
Materiál: hliník
Hmotnost: 0.122 kg
Zobrazit více
Magnetická vodováha KREATOR Torpedo KRT706001 má vyztužený hliníkový rám a nabízí úhly měření 45°, 90° a 180°. Je vybavena silným magnetem pro přilnutí ke kovovým povrchům. Délka nástroje činí 230 mm, balení má rozměry 2,2 x 7,2 x 29 cm a hmotnost 0,122 kg.
Zobrazit méně
Stanley Torpedo 0-43-511
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Délka: 23 cm
Provedení: magnetická
Počet libel: 3
Materiál: kov
Hmotnost: 0.13 kg
Zobrazit více
Vodováha Stanley Torpedo 0-43-511 je vybavena hliníkovým povrchem s kovovou V-drážkou pro měření válce. Má tři libely pro měření horizontálně, vertikálně a pod 45° úhlem. Centrální libela je chráněna před nárazy, přístroj má magnetickou základnu a gumové okraje pro ochranu při pádu. Hmotnost je 130 g.
Zobrazit méně
Stanley Xtreme 0-43-625
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Délka: 60 cm
Provedení: magnetická
Počet libel: 3
Materiál: hliník
Hmotnost: 2.3 kg
Zobrazit více
Stanley Xtreme 0-43-625 je magnetická vodovaha s přesností +/- 0,5 mm/m. Obsahuje středovou libelu pro horizontální a dvě koncové libely pro vertikální vyrovnání. Disponuje průběžnou vrchní pracovní plochou, ergonomickými pryžovými rukojetmi a dvakrát frézovanými plochami. Konstrukce je hliníková s pryžovými dorazy a vnitřními výztuhami.
Zobrazit méně
KREATOR KRT706160 600mm
přečíst recenzi
Výrobce: Kreator
Délka: 60 cm
Provedení: magnetická
Počet libel: 3
Materiál: hliník
Hmotnost: 0.52 kg
Zobrazit více
Vodováha KREATOR KRT706160 má délku 600 mm a je vyrobena z pevného litého hliníku. Obsahuje libely umožňující měření pod úhly 45, 90 a 180 stupňů a je vybavena magnetickými prvky pro uchycení k kovovým povrchům. Koncovky jsou odpružené, zvýšená odolnost nárazu.
Zobrazit méně
Libelle profi s magnetem 100cm 104139
Výrobce: Libelle
Délka: 100 cm
Provedení: magnetická
Přesnost: 0.0285 °
Počet libel: 2
Materiál: hliník
Zobrazit více
Vodováha Libelle profi má délku 100 cm a nabízí přesnost 0,5 mm/m. Je vybavená dvěma libelami a magnetem. Poskytována je 30letá záruka na libelu. Povrch je ošetřený stříbrným ELOXem.
Zobrazit méně

Krátké magnetické vodováhy

STANLEY Torpedo 0-43-603
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Délka: 22 cm
Provedení: magnetická
Počet libel: 3
Hmotnost: 0.2 kg
Zobrazit více
Magnetická vodováha STANLEY Torpedo 0-43-603 má hliníkovou konstrukci a obsahuje hranolové libely s chybou měření +/- 0,5 mm/m. Střední libela používá zvětšovací efekt. Zařízení je opatřeno magnety dvojnásobné síly v porovnání se standardem a má žlábek pro aplikaci na trubky.
Zobrazit méně
KREATOR Torpedo KRT706001
Výrobce: Kreator
Délka: 23 cm
Provedení: magnetická
Počet libel: 3
Materiál: hliník
Hmotnost: 0.122 kg
Zobrazit více
Magnetická vodováha KREATOR Torpedo KRT706001 má vyztužený hliníkový rám a nabízí úhly měření 45°, 90° a 180°. Je vybavena silným magnetem pro přilnutí ke kovovým povrchům. Délka nástroje činí 230 mm, balení má rozměry 2,2 x 7,2 x 29 cm a hmotnost 0,122 kg.
Zobrazit méně
Stanley Torpedo FatMax(R) XL(TM) 0-43-609
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Délka: 25 cm
Provedení: magnetická
Počet libel: 3
Materiál: hliník
Hmotnost: 0.29 kg
Zobrazit více
Vodováha Stanley Torpedo FatMax(R) XL(TM) 0-43-609 disponuje tělem z hliníkového odlitku a třemi libelami: vertikální, horizontální a 180° otočnou s dvojitou stupnicí. Obsahuje silné magnety, žlábek pro uchycení na trubky a centrální libelu se zvětšovacím efektem. Délka je 25 cm s přesností +/- 0,5 mm/m, záruka na přesnost je 10 let.
Zobrazit méně
BMI s magnetem 200 mm 0.5 mm/m 692020M
Výrobce: BMI
Délka: 20 cm
Provedení: magnetická
Počet libel: 2
Materiál: hliník
Zobrazit více
Vodováha BMI s magnetem má délku 200 mm a přesnost měření 0,5 mm/m. Zařízení obsahuje dvě ultrazvukově upravené trubicové libely pro horizontální a vertikální měření, s jednou integrovanou do koncovky. Koncovky jsou vyrobeny z absorpčního gumovinového materiálu a na jedné straně je přítomen magnes.
Zobrazit méně
BAHCO 466-400-M
Výrobce: Bahco
Délka: 40 cm
Provedení: magnetická
Zobrazit více
Vodováha BAHCO 466-400-M je vyrobena z anodizovaného hliníku s ochrannými koncovkami odolnými vůči nárazu. Nabízí přesnost +/- 0,5 mm/m, frézovaný povrch a vroubkovanou základnu ve tvaru „V“. Obsahuje velké libely pro snadnou identifikaci a je opatřena laserem vypalovanou stupnicí. Délka tohoto magnetického modelu je 400 mm.
Zobrazit méně

Dlouhé magnetické vodováhy

Stanley Xtreme 0-43-625
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Délka: 60 cm
Provedení: magnetická
Počet libel: 3
Materiál: hliník
Hmotnost: 2.3 kg
Zobrazit více
Stanley Xtreme 0-43-625 je magnetická vodovaha s přesností +/- 0,5 mm/m. Obsahuje středovou libelu pro horizontální a dvě koncové libely pro vertikální vyrovnání. Disponuje průběžnou vrchní pracovní plochou, ergonomickými pryžovými rukojetmi a dvakrát frézovanými plochami. Konstrukce je hliníková s pryžovými dorazy a vnitřními výztuhami.
Zobrazit méně
Libelle profi s magnetem 100cm 104139
Výrobce: Libelle
Délka: 100 cm
Provedení: magnetická
Přesnost: 0.0285 °
Počet libel: 2
Materiál: hliník
Zobrazit více
Vodováha Libelle profi má délku 100 cm a nabízí přesnost 0,5 mm/m. Je vybavená dvěma libelami a magnetem. Poskytována je 30letá záruka na libelu. Povrch je ošetřený stříbrným ELOXem.
Zobrazit méně
Stanley 1-43-537
Výrobce: STANLEY
Délka: 90 cm
Provedení: magnetická
Počet libel: 3
Materiál: hliník
Hmotnost: 0.91 kg
Zobrazit více
Vodováha Stanley 1-43-537 má délku 90 cm a je vybavená magnetickými prvky na spodní straně. Model kombinuje hranolový a "I" profil s vnitřními výztuhami. Nabízí dvakrát frézované pracovní plochy a středovou libelu pro horizontální měření a dvě koncové libely pro vertikální měření. Přesnost nástroje je +- 0,5 mm.
Zobrazit méně
KREATOR KRT706100 1000mm
Výrobce: Kreator
Délka: 100 cm
Provedení: magnetická
Počet libel: 3
Materiál: hliník
Hmotnost: 0.74 kg
Zobrazit více
Vodováha Kreator KRT706100 má délku 1000 mm a je vyrobena z odlitého hliníku. Disponuje magnetickým prvkem a odpruženými koncovkami. Umožňuje měření pod úhly 45, 90 a 180 stupňů. Je navržena pro použití ve stavebnictví.
Zobrazit méně
Libelle profi s magnetem 80cm 104116
Výrobce: Libelle
Délka: 80 cm
Provedení: magnetická
Přesnost: 0.0285 °
Počet libel: 2
Materiál: hliník
Zobrazit více
Vodováha "Libelle profi s magnetem" má délku 80 cm a přesnost 0,5 mm/m. Obsahuje 2 libely, na které se vztahuje 30letá záruka. Vyrobena ve stříbrné ELOX úpravě s integrovaným magnetem.
Zobrazit méně
Zobrazit kompletní nabídku Magnetická vodováha

Jak vybrat magnetickou vodováhu

Jaká je výhoda používání magnetické vodováhy oproti tradiční vodováze

Magnetická vodováha nabízí tu hlavní výhodu, že se přichytí k kovovým povrchům, což znamená, že pro měření na feromagnetických materiálech není třeba pořizovat další asistenta k udržení vodováhy. To usnadňuje práci, když musíte pracovat s oběma rukama a nemáte komu vodováhu podržet. Je to velmi praktické při instalaci rámů, potrubí, kovových konstrukcí či při montážních pracích.

Jak se postarat o magnetickou vodováhu, aby mi dlouho vydržela

Aby vaše magnetická vodováha fungovala správně a byla spolehlivá, je důležité ji udržovat čistou a chránit před poškozením. Po použití vždy utřete magnetické pásy, aby se odstranily kovové piliny a další nečistoty, které by mohly snižovat magnetickou silu. Vodováhu skladujte na suchém místě, mimo extrémní teploty a vlhkost, aby se předešlo korozi nebo deformaci. Také je vhodné příležitostně kontrolovat přesnost vodováhy pomocí zkušebních metod, například převrácením na druhou stranu na rovném povrchu.

Je možné použít magnetickou vodováhu na nekovových površích

Ano, magnetickou vodováhu lze použít i na nekovových površích stejně jako klasickou ne-magnetickou vodováhu. Magnetické pásky nejsou nezbytné pro funkci vodováhy a nezabrání její použitelnosti. Libely vám přesně ukážou svislou, vodorovnou či úhlovou orientaci bez ohledu na materiál, s kterým pracujete.

Jak mohu zkontrolovat přesnost magnetické vodováhy

Magnetická vodováha
KREATOR Torpedo KRT706001

Přesnost magnetické vodováhy můžete zkontrolovat několika způsoby. Jedna z metod je umístit vodováhu na známě rovný povrch a zaznamenat pozici bublinky. Poté vodováhu otočíte o 180 stupňů a umístíte ji na stejné místo. Pokud bublinka ukazuje stejnou pozici, vodováha je přesná. Jiný způsob je použít ji na povrch, který již byl ověřen jiným měřicím nástrojem. Pokud oba nástroje ukazují stejný výsledek, vaše magnetická vodováha je přesná.

Jaký vliv má teplota na funkčnost magnetické vodováhy

Extrémní teploty mohou mít vliv na přesnost a funkčnost magnetické vodováhy. Vysoké teploty mohou způsobit rozšíření materiálu vodováhy nebo tekutiny v libelách, což může narušit přesnost měření. Nízké teploty zase mohou zpomalit pohyb bublinky v libele, což také může vést k nepřesným odečtům. Proto je důležité udržovat vodováhu v temperatuře, pro kterou byla kalibrována, a vyhnout se jejímu vystavení extrémním teplotním podmínkám.

Zobrazit kompletní nabídku Magnetická vodováha