Nejlepší digitální vodováhy 2024 a jak vybrat

Autor: Jakub Černý | Aktualizováno: Květen 2024

VÍTĚZ SROVNÁNÍ
BOSCH GIM 60 Digitální vodováha 0.601.076.700

Jak vybrat digitální vodováhu

Při výběru digitální vodováhy je důležité zvážit několik klíčových faktorů, které zajistí, že nástroj bude vyhovovat vašim potřebám:

  • Přesnost: Hledáte vodováhu s vysokou přesností měření, obvykle v rozmezí ±0,1 až 0,5 stupně.
  • Délka: Zvolte vhodnou délku vodováhy podle vašich pracovních potřeb – běžné velikosti jsou 40, 60, 80, až 120 cm.
  • Displej: Digitální displej by měl být dobře čitelný a podsvícený pro práci v špatně osvětlených podmínkách.
  • Funkce: Některé modely nabízejí dodatečné funkce jako paměť pro ukládání naměřených údajů, akustické signály pro dosažení roviny nebo možnost měření v jiných jednotkách.
  • Odolnost: Vzhledem k tomu, že se bude jednat o nástroj často používaný v náročných podmínkách, je důležitá jeho odolnost vůči nárazu a prachu.
  • Cena: Váš rozpočet bude také hrát roli v rozhodování, ale důležité je mít na paměti poměr ceny a kvality produktu.

Digitální vodováha - náš výběr

BOSCH GIM 60 Digitální vodováha 0.601.076.700
Výrobce: Bosch
Délka: 60 cm
Počet libel: 2
Materiál: hliník
Hmotnost: 0.77 kg
Zobrazit více
BOSCH GIM 60 je digitální vodováha o délce 60 cm, která nabízí měření sklonu v stupních, procentech nebo mm/m. Je vybavena směrovými šipkami, akustickými signály pro 0° a 90°, automatickým otáčením displeje a dvěma libelami pro klasické vodováhy. Přesnost měření je ± 0,05° pro elektroniku 0°/90° a ± 0,057° pro vodováhu. Ochrana IP 54 je standardní.
Zobrazit méně
NEO Tools digitální laserová 60cm se sklonoměrem 71-200
přečíst recenzi
Hmotnost: 0.75 kg
Zobrazit více
Digitální laserová vodováha NEO Tools s délkou 60 cm a sklonoměrem 71-200 obsahuje hliníkový profil a LCD displej. Nabízí funkce pro měření olovnice, úrovně a čtvercového úhlu. Úhlová přesnost je ±0,1° u 0° a 90° a ±0,2° od 1° do 89°. Integrovaný laser dosahuje přesnosti ±3 mm na vzdálenost 10 m.
Zobrazit méně
Yato YT-30400
Výrobce: YATO
Délka: 61 cm
Hmotnost: 0.725 kg
Zobrazit více
Hliníková vodováha Yato YT-30400 má délku 610 mm a je osazena laserem pro měření do 20 m s výstupem na podsvíceném LCD displeji. Zahrnuje funkce jako paměť pro ukládání hodnot a zvukovou signalizaci. Úhel lze nastavit pomocí integrovaného laseru, přístroj funguje také s 1,5V bateriemi.
Zobrazit méně
STANLEY 0-42-065
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Délka: 60 cm
Provedení: digitální
Počet libel: 2
Hmotnost: 1.29 kg
Zobrazit více
Digitální vodováha STANLEY 0-42-065 o délce 60 cm nabízí podsvícený LCD displej, funkci automatického otáčení výsledku pro čtení v obrácené poloze, výběr jednotek (mm/m; °; C°; F), zvukovou indikaci pro úhly 0°, 45° a 90° a paměť na 9 měření. Přesnost měření je +/- 1 mm/m.
Zobrazit méně
Ermenrich Verk LY80
Výrobce: Ermenrich
Zobrazit více
Digitální vodováha Ermenrich Verk LY80 nabízí měření úhlů s přesností ±0,1° při 0°/90° a ±0,2° v ostatních úhlech. Rozsah měření 0-360°, jednotky ft, in, m, mm, %. Má IP54 krytí, automatické vypínání po 3 minutách nečinnosti a LCD displej. Obsahuje 2 libely a magnetickou základnu.
Zobrazit méně
Zobrazit kompletní nabídku

Jak vybrat digitální vodováhu

Jaké jsou hlavní výhody používání digitální vodováhy oproti tradiční vodováze

Digitální vodováha nabízí několik významných výhod. Díky elektronice je měření přesnější a rychlejší, a to i v neideálních podmínkách, kde může být čtení na tradiční libelce z horšího úhlu obtížné. Zobrazení výsledků na digitálním displeji usnadňuje práci a zabrání chybám v odhadu. Navíc digitální vodováha často přichází s dalšími funkcemi, jako je paměť pro ukládání měření, úroveň zvukové signalizace, když je objekt v rovině, a někdy i možnost měření úhlů. To vše usnadňuje práci a zvyšuje produktivitu.

Jak dlouho obvykle vydrží baterie v digitální vodováze a jak je baterie obvykle nahrazována

Životnost baterie v digitální vodováze se může značně lišit v závislosti na modelu a četnosti používání. Většina digitálních vodováh používá standardní baterie, jako jsou AA nebo AAA, které vydrží až několik měsíců při pravidelném používání. V rámci údržby zařízení je výměna baterie jednoduchá – typicky se baterie nachází v oddílu, který se otevře pomocí šroubováku nebo zámkem, který lze obvykle otevřít ručně bez použití nástrojů.

Je digitální vodováha vhodná i pro venkovní použití

Digitální vodováha je určena nejen pro vnitřní, ale také pro vnější použití. Moderní digitální vodováhy jsou navrženy tak, aby odolávaly nárazům, prachu a dokonce i vlhkosti. Při použití venku je důležité zkontrolovat, jestli má daný model odpovídající stupeň krytí (IP hodnocení), které určuje odolnost proti prachu a vodě. Pokud budete pracovat v náročných venkovních podmínkách, vybírejte vodováhu s vyšším IP hodnocením, což zajistí dlouhodobou spolehlivost a funkčnost přístroje.

Můžu na digitální vodováze nastavit vlastní referenční úhel

Digitální vodováha
BOSCH GIM 60 Digitální vodováha 0.601.076.700

Ano, mnoho digitálních vodováh umožňuje nastavit vlastní referenční úhel, což je velmi užitečné, pokud potřebujete měřit sklon od různé základní úrovně než je absolutní rovina. Tato funkce je zvláště užitečná u složitějších projektů, jako je instalace zábradlí nebo nábytku, které vyžadují specifické úhly. Uživatel tak může definovat a uložit referenční úhel, a pak ji používat jako základ pro další měření.

Lze digitální vodováhu kalibrovat, pokud si všimnu nesrovnalostí v měření

V případě, že si uživatel všimne nesrovnalostí ve výsledcích měření, mnoho digitálních vodováh umožňuje kalibraci. Kalibrační proces obvykle probíhá podle instrukcí výrobce a zahrnuje několik jednoduchých kroků. Doporučuje se provést kalibraci pravidelně nebo kdykoli je přesnost zařízení pochybná, aby byly zajištěny spolehlivé a přesné výsledky při dalším používání.

Zobrazit kompletní nabídku