Chladící vitrína

Pro komerční využití.

ca. 22 900 CZK
ca. 10 200 CZK
ca. 53 500 CZK
ca. 4 500 CZK
ca. 11 000 CZK

Jak vybrat chladící vitrínu

  • Chladící vitríny většinou slouží při prodeji či prezentaci produktů
  • Existuje několik typů vitrín
  • Vitríny mohou být samoobslužné či naopak

Typy

Chladících vitrín je na trhu spousta, mezi ně patří například:

  • prosklené lednice
  • pultové chladicí vitríny
  • pultové chladicí vaničkové vitríny
  • cukrárenské chladicí vitríny
  • samoobslužné chladicí vitríny
  • obslužné chladicí pulty
  • rohové chladicí vitríny
Mimořádná kvalita
Liebherr MRFvc 5501

Specifikace

Mezi důležité nezbytnosti pro chladící vitrínu jsou jasné.

  • objem vitríny
  • počet polic či celkově kolik toho do vitríny můžeme vložit
  • křídlové dveře
  • digitální termostat
  • osvětlení
  • ventilové chlazení

Velikost

Jsou různé velikosti a tím se liší i jeho obsah. Patří sem:

Statické chlazení
Tefcold BC 85
  • malé vitríny – začínají na objemu 120 ml
  • střední vitríny – jsou kolem 235 ml
  • velké vitríny – mají cca 500 ml

Využití

Chladící vitríny se využívají především v cukrárnách, kde jsou pro zákazníky vystaveny dorty, chlebíčky, zákusky a další dobroty. Lze jej také využít pro chlazení nápojů ve skle či plechovce. Používá se pro různé gastronomické účely. Velice známe jsou také při prezentaci různých pokrmů na food festivalech. Své využití najdou i na hotelových pokojích jako minibary, kde si můžete vzít zrovna to, na co máte chuť.

Rozměry

Mezi první důležité parametry, které je nutné posoudit před koupí vitríny jsou její požadované rozměry a umístění. Je nutné si říci, že vitrína nemůže být umístěna v blízkosti tepelného zdroje. Minimální požadavek na vzdálenost od okolních stěn je 5 centimetrů na každé straně. Kvůli minimalizaci provozních nákladů a maximální životnosti kompresoru je také podstatné umožnit proudění vzduchu.

Stavebnicový box
Polair KXH 2,94

Teplotní vlastnosti

Dle veterinárních požadavků je stanoveno určité skladování potravin, dle, kterých se musí provozovatel řídit, ale důležitý je také rozsah požadovaných teplot skladování. Pro krátkodobé skladování drůbežího masa, tak nemůžeme například využít chladící vitríny s rozsahem 5-10°C, atd. Normy pro skladování potravin obsahují příslušné veterinární a hygienické vyhlášky.

Druhy vitrín

Výrobci nabízejí dva druhy chladících vitrín a to jednodveřové a dvoudveřové.

Druhy Vlastnosti
Jednodveřová chladící vitrína určeny pro krátkodobé chlazení potravin i nápojů
  nerezové opláštění
  prosklené dveře
  automatické odtávání
  digitální termostat
Dvoudvéřové chladící vitríny nabízí větší prostor pro krátkodobé skladování chlazených potravin
  digitální termostat
  nastavitelné nožky
  automatické odtávání
  osvětlení
  ventilové chlazení

Další rozdělení

Dálé se chladící vitríny rozdělují na přístěnné a pultové. Pultové chladící vitríny jsou většinou dodávány pro skladování cukrářských výrobků. Větší, volně stojící vitríny, jsou využívané pro skladování nápojů a balených potravin pro rychlé občerstvení.

Minibar
Klarstein HEA-MKS-12
Další rozdělení Vlastnosti
Přístěnné vhodné především do obchodů či pro větší prezentaci potravin
  vestavěný agregát
  nerezová odkládací deska
  automatické odtávání
  ventilové chlazení
Pultové chladící vitríny hodí se do cukrářských zařízení či kaváren
  může se použít také na zmrzlinu
  vestavěný agregát
  ventilové chlazení
  nastavitelné police
  dvojitá izolační skla
  digitální termostat

Víte, že…?

funkce otevírání dveří Standardně obsahují chladící vitríny klasické křídlové dveře. Některé modely jsou vybaveny zámkem dveří, který využijete na provozovnách kde nemáte obsah neustále pod kontrolou. U větších chladících prosklených skříní je možné volit i posuvné otevírání dveří.

Výrobci

Na trhu je již mnoho chladících vitrín. Důležité je zvolit tu, která splňuje vaše požadavky, zda je určena k podnikatelským záměrům či na občasné použití při rodinných oslavách nebo dalších akcí. Mezi hlavní výrobce chladících vitrín patří například Polair, Snaige, Vestfrost nebo NORDline.

Cena

Cena se odvíjí od materiálů, jejich funkcí a zda se jedná o profi zařízení či jen pro domácí užití. Mezi levnější varianty patří také minibary, které se umisťují především do hotelových pokojů.

Volně stojící
Snaige CD29DM-S302SE
  • Malá vitrína 32 l – 4 800,-
  • Mini chladící vitrína 78 l – 13 500,-
  • Chladící vitrína 105 l – 22 800,-
  • Chladící vitrína 120 l- 24 000,-

Otázky a odpovědi

Jak skladovat potraviny?

Více druhů potravin by se mělo skladovat odděleně. Nápoje by se měli skladovat v dobře umytých a uzavřených lahvích. Pro lepší zachování kvality potravin, je vhodné je umístit do hliníkových nebo platových fólií, popřípadě je vhodné je umístit do uzavíratelné nádoby.

Kdy uvést chladící vitrínu poprvé do provozu?

Výrobek by se měl nechat stát 6 hodin od chvíle, kdy nám byl doručen či jsme si ho převezli na určené místo. Hlavním důvodem je ustálení hladiny chladící kapaliny a vyrovnání teplot.

Různé typy produktů porovnejte zde.

Jméno
Mimořádná kvalita
Statické chlazení
Stavebnicový box
Minibar
Volně stojící
Image
Produkt
Liebherr MRFvc 5501
Tefcold BC 85
Polair KXH 2,94
Klarstein HEA-MKS-12
Snaige CD29DM-S302SE
Cena ca. 22 900 CZK ca. 10 200 CZK ca. 53 500 CZK ca. 4 500 CZK ca. 11 000 CZK
  Aktuálni cena Aktuálni cena Aktuálni cena Aktuálni cena Aktuálni cena