20 nejlepších chladících vitrín 2023

Pro komerční využití.

Autor: Cenovyradar | Aktualizováno: Březen 2023

VÍTĚZ SROVNÁNÍ
Guzzanti GZ 85
100 %
★★★★★
★★★★★

Jak vybrat chladící vitrínu

  • Chladící vitríny většinou slouží při prodeji či prezentaci produktů
  • Existuje několik typů vitrín
  • Vitríny mohou být samoobslužné či naopak

Chladící vitrína - náš výběr

Guzzanti GZ 85
přečíst recenzi
Výrobce: Guzzanti
Zaměnitelné otevírání: ano
Hloubka: 44 cm
Objem: 80 l
Snaige CD29DM-S302SE
přečíst recenzi
Výrobce: SNAIGE
Hloubka: 60 cm
Objem: 290 l
Automatické odmrazování: ano
Polair KXH 11,75
přečíst recenzi
Výrobce: Polair
Hloubka: 256 cm
Objem: 11750 l
Výška: 220 cm

Pultové chladící vitríny

Elcold FOCUS 151
přečíst recenzi
Výrobce: Elcold
Hloubka: 65.6 cm
Objem: 302 l
Energetická třída: E
Redfox MCH 3150
přečíst recenzi
Výrobce: RedFox
Hloubka: 39.5 cm
Výška: 44 cm
Šířka: 150 cm
Tefcold LCT 750 C
přečíst recenzi
Hloubka: 56 cm
Objem: 60 l
Energetická třída: C
Výška: 67 cm
Tefcold LCT 900 C
přečíst recenzi
Hloubka: 56 cm
Objem: 78 l
Energetická třída: C
Výška: 67 cm
Tefcold LCT 900 F
přečíst recenzi
Hloubka: 56 cm
Energetická třída: C
Výška: 67 cm
Šířka: 90 cm

Stolní chladící vitríny

Samoobslužné ladící vitríny

Juka Vienna 120 samoobslužná
přečíst recenzi
Výrobce: Juka
Hloubka: 79.5 cm
Energetická třída: E
Výška: 140 cm
ROLLER GRILL VITRÍNA WD 100
přečíst recenzi
Výrobce: Roller Grill International
ROLLER GRILL VITRÍNA WD 200
přečíst recenzi
Výrobce: Roller Grill International
Tefcold PDC90
přečíst recenzi
Hloubka: 84.5 cm
Objem: 105 l
Energetická třída: G
Výška: 97.1 cm
Lincat C6R/130SR
přečíst recenzi
Výrobce: Lincat Limited
Určení: obslužné
Zobrazit kompletní nabídku chladících vitrín

Jak vybrat chladící vitrínu

Typy

Chladících vitrín je na trhu spousta, mezi ně patří například:

  • prosklené lednice
  • pultové chladicí vitríny
  • pultové chladicí vaničkové vitríny
  • cukrárenské chladicí vitríny
  • samoobslužné chladicí vitríny
  • obslužné chladicí pulty
  • rohové chladicí vitríny
Chladící vitrína
Guzzanti GZ 85

Specifikace

Mezi důležité nezbytnosti pro chladící vitrínu jsou jasné.

  • objem vitríny
  • počet polic či celkově kolik toho do vitríny můžeme vložit
  • křídlové dveře
  • digitální termostat
  • osvětlení
  • ventilové chlazení

Velikost

Jsou různé velikosti a tím se liší i jeho obsah. Patří sem:

Pultové chladící vitríny
Elcold FOCUS 151
  • malé vitríny – začínají na objemu 120 ml
  • střední vitríny – jsou kolem 235 ml
  • velké vitríny – mají cca 500 ml

Využití

Chladící vitríny se využívají především v cukrárnách, kde jsou pro zákazníky vystaveny dorty, chlebíčky, zákusky a další dobroty. Lze jej také využít pro chlazení nápojů ve skle či plechovce. Používá se pro různé gastronomické účely. Velice známe jsou také při prezentaci různých pokrmů na food festivalech. Své využití najdou i na hotelových pokojích jako minibary, kde si můžete vzít zrovna to, na co máte chuť.

Rozměry

Mezi první důležité parametry, které je nutné posoudit před koupí vitríny jsou její požadované rozměry a umístění. Je nutné si říci, že vitrína nemůže být umístěna v blízkosti tepelného zdroje. Minimální požadavek na vzdálenost od okolních stěn je 5 centimetrů na každé straně. Kvůli minimalizaci provozních nákladů a maximální životnosti kompresoru je také podstatné umožnit proudění vzduchu.

Stolní chladící vitríny
CB Chladící vitrína EVF 630

Teplotní vlastnosti

Dle veterinárních požadavků je stanoveno určité skladování potravin, dle, kterých se musí provozovatel řídit, ale důležitý je také rozsah požadovaných teplot skladování. Pro krátkodobé skladování drůbežího masa, tak nemůžeme například využít chladící vitríny s rozsahem 5-10°C, atd. Normy pro skladování potravin obsahují příslušné veterinární a hygienické vyhlášky.

Druhy vitrín

Výrobci nabízejí dva druhy chladících vitrín a to jednodveřové a dvoudveřové.

Druhy Vlastnosti
Jednodveřová chladící vitrína určeny pro krátkodobé chlazení potravin i nápojů
  nerezové opláštění
  prosklené dveře
  automatické odtávání
  digitální termostat
Dvoudvéřové chladící vitríny nabízí větší prostor pro krátkodobé skladování chlazených potravin
  digitální termostat
  nastavitelné nožky
  automatické odtávání
  osvětlení
  ventilové chlazení

Další rozdělení

Dálé se chladící vitríny rozdělují na přístěnné a pultové. Pultové chladící vitríny jsou většinou dodávány pro skladování cukrářských výrobků. Větší, volně stojící vitríny, jsou využívané pro skladování nápojů a balených potravin pro rychlé občerstvení.

Samoobslužné ladící vitríny
Juka Vienna 120 samoobslužná
Další rozdělení Vlastnosti
Přístěnné vhodné především do obchodů či pro větší prezentaci potravin
  vestavěný agregát
  nerezová odkládací deska
  automatické odtávání
  ventilové chlazení
Pultové chladící vitríny hodí se do cukrářských zařízení či kaváren
  může se použít také na zmrzlinu
  vestavěný agregát
  ventilové chlazení
  nastavitelné police
  dvojitá izolační skla
  digitální termostat

Víte, že…?

funkce otevírání dveří Standardně obsahují chladící vitríny klasické křídlové dveře. Některé modely jsou vybaveny zámkem dveří, který využijete na provozovnách kde nemáte obsah neustále pod kontrolou. U větších chladících prosklených skříní je možné volit i posuvné otevírání dveří.

Výrobci

Na trhu je již mnoho chladících vitrín. Důležité je zvolit tu, která splňuje vaše požadavky, zda je určena k podnikatelským záměrům či na občasné použití při rodinných oslavách nebo dalších akcí. Mezi hlavní výrobce chladících vitrín patří například Polair, Snaige, Vestfrost nebo NORDline.

Cena

Cena se odvíjí od materiálů, jejich funkcí a zda se jedná o profi zařízení či jen pro domácí užití. Mezi levnější varianty patří také minibary, které se umisťují především do hotelových pokojů.

Chladící vitrína
Snaige CD29DM-S302SE
  • Malá vitrína 32 l – 4 800,-
  • Mini chladící vitrína 78 l – 13 500,-
  • Chladící vitrína 105 l – 22 800,-
  • Chladící vitrína 120 l- 24 000,-

Otázky a odpovědi

Jak skladovat potraviny?

Více druhů potravin by se mělo skladovat odděleně. Nápoje by se měli skladovat v dobře umytých a uzavřených lahvích. Pro lepší zachování kvality potravin, je vhodné je umístit do hliníkových nebo platových fólií, popřípadě je vhodné je umístit do uzavíratelné nádoby.

Kdy uvést chladící vitrínu poprvé do provozu?

Výrobek by se měl nechat stát 6 hodin od chvíle, kdy nám byl doručen či jsme si ho převezli na určené místo. Hlavním důvodem je ustálení hladiny chladící kapaliny a vyrovnání teplot.

Různé typy produktů porovnejte zde.

Zobrazit kompletní nabídku chladících vitrín