Nejlepší kompresory 100l 2024 a jak vybrat

Autor: Jakub Černý | Aktualizováno: Květen 2024

VÍTĚZ SROVNÁNÍ
Güde 551/10/100 50139
100 %
★★★★★
★★★★★

Jak vybrat kompresor 100l

Při výběru kompresoru s objemem 100 litrů je důležité zvážit několik klíčových faktorů:

  • Výkon motoru: Vyšší výkon znamená, že kompresor dokáže rychleji nabíjet tlak a je vhodný pro náročnější práce.
  • Maximální pracovní tlak: Důležitý parametr, který určuje, pro jaké typy nářadí nebo práci je kompresor vhodný.
  • Typ kompresoru: Zda je to olejový nebo bezolejový model, což ovlivňuje údržbu a vhodnost pro určité typy prací.
  • Hlučnost: Velký význam pro práci v obytných oblastech nebo uvnitř budov, kde může být hluk problémem.
  • Velikost a mobilita: I přes velký objem nádrže může být kompresor vybaven kolečky pro snadnější manipulaci.
  • Příslušenství a výstupy: Počet a typ výstupů pro připojení různého nářadí a případné dodávané příslušenství.

Kompresor 100 l - náš výběr

Güde 551/10/100 50139
přečíst recenzi
Výrobce: GÜDE
Maximální tlak: 10 bar
Příkon: 2200 W
Objem tlakové nádoby: 100 l
Zobrazit více
Kompresor Güde 50139 s indukčním elektromotorem o výkonu 2,2 kW je vybaven 100l tlakovou nádobou. Poskytuje sací výkon 550 l/min a plnicí výkon 300 l/min. Maximální tlak dosahuje 10 barů. Obsahuje včetně tlakového a redukčního ventilu, manometry a filtrů. Rozměry zařízení jsou 1070 x 380 x 840 mm.
Zobrazit méně
Tagred TA361
přečíst recenzi
Výrobce: Tagred
Maximální tlak: 10 bar
Hmotnost: 55 kg
Objem tlakové nádoby: 100 l
Olejové: ano
Pístové: ano
Zobrazit více
Dvoupístový kompresor Tagred TA361 disponuje elektrickým motorem o výkonu 3 000 W (4,1 HP) a pracovním tlakem 8 barů. Jeho kapacita činí 530 l/min při tlaku 1 bar a 380 l/min při 8 barech. Je vybaven 100litrů nádrží, odkalovačem a redukčním ventilem. Potřebujete dodat olej.
Zobrazit méně
Scheppach HC 550 tc
přečíst recenzi
Výrobce: Scheppach
Pneumatické: ano
Maximální průtok: 550 l/min
Objem tlakové nádoby: 100 l
Hmotnost: 74 kg
Maximální tlak: 10 bar
Zobrazit více
Příkon: 2200 W
Olejové: ano
Olejový kompresor Scheppach HC 550 TC je vybaven 100l vzdušníkem, tříválcovým motorem a dosahuje maximálního tlaku 10 barů. Sací výkon je 550 l/min. Obsahuje manometry pro kontrolu tlaku a je určen pro práci se dvěma nástroji současně díky dvěma výstupům s rychlospojkami.
Zobrazit méně
Aircraft AIRSTAR 853/100
přečíst recenzi
Výrobce: Aircraft
Maximální tlak: 10 bar
Příkon: 5500 W
Hlučnost: 95 dB
Objem tlakové nádoby: 100 l
Hmotnost: 112 kg
Zobrazit více
Pístové: ano
Pístový kompresor Aircraft AIRSTAR 853/100 má objem tlakové nádoby 100 l, sací výkon 850 l/min, plnící výkon cca 680 l/min a dosahuje maximálního provozního tlaku 10 barů. Dvouválcový motor s dvoustupňovým agregátem pracuje na otáčkách 1240 ot/min s příkonem 5,5 kW. Elektrické připojení je 400 V a hmotnost kompresoru činí 112 kg.
Zobrazit méně
Stanley DV2 400/10/100
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Maximální tlak: 10 bar
Hmotnost: 56 kg
Objem tlakové nádoby: 100 l
Olejové: ano
Pístové: ano
Zobrazit více
Kompresor Stanley DV2 400/10/100 s olejovým mazáním a 100l nádrží, nabízí dvouválcový motor s 2,2 kW výkonem. Sací výkon činí 356 l/min při otáčkách 2850/min. Maximální tlak dosahuje 10 bar. Vybaven je dvěma manometry, tlakovým spínačem a regulátorem tlaku. Váží 56 kg a má rozměry 1070 x 370 x 820 mm.
Zobrazit méně

Pístové kompresory 100 l

Tagred TA361
přečíst recenzi
Výrobce: Tagred
Maximální tlak: 10 bar
Hmotnost: 55 kg
Objem tlakové nádoby: 100 l
Olejové: ano
Pístové: ano
Zobrazit více
Dvoupístový kompresor Tagred TA361 disponuje elektrickým motorem o výkonu 3 000 W (4,1 HP) a pracovním tlakem 8 barů. Jeho kapacita činí 530 l/min při tlaku 1 bar a 380 l/min při 8 barech. Je vybaven 100litrů nádrží, odkalovačem a redukčním ventilem. Potřebujete dodat olej.
Zobrazit méně
Aircraft AIRSTAR 853/100
přečíst recenzi
Výrobce: Aircraft
Maximální tlak: 10 bar
Příkon: 5500 W
Hlučnost: 95 dB
Objem tlakové nádoby: 100 l
Hmotnost: 112 kg
Zobrazit více
Pístové: ano
Pístový kompresor Aircraft AIRSTAR 853/100 má objem tlakové nádoby 100 l, sací výkon 850 l/min, plnící výkon cca 680 l/min a dosahuje maximálního provozního tlaku 10 barů. Dvouválcový motor s dvoustupňovým agregátem pracuje na otáčkách 1240 ot/min s příkonem 5,5 kW. Elektrické připojení je 400 V a hmotnost kompresoru činí 112 kg.
Zobrazit méně
Stanley DV2 400/10/100
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Maximální tlak: 10 bar
Hmotnost: 56 kg
Objem tlakové nádoby: 100 l
Olejové: ano
Pístové: ano
Zobrazit více
Kompresor Stanley DV2 400/10/100 s olejovým mazáním a 100l nádrží, nabízí dvouválcový motor s 2,2 kW výkonem. Sací výkon činí 356 l/min při otáčkách 2850/min. Maximální tlak dosahuje 10 bar. Vybaven je dvěma manometry, tlakovým spínačem a regulátorem tlaku. Váží 56 kg a má rozměry 1070 x 370 x 820 mm.
Zobrazit méně
Press Hammer Classic 25/100
Výrobce: Press Hammer
Maximální tlak: 10 bar
Příkon: 3000 W
Hlučnost: 78 dB
Pneumatické: ano
Objem tlakové nádoby: 100 l
Zobrazit více
Hmotnost: 94 kg
Pístové: ano
Kompresor Press Hammer Classic 25/100 má objem 100 litrů, je vybaven litinovými agregáty a elektromotory IE2. Obsahuje tlakové spínače Condor a možnost přidání redukčního ventile, filtru částic od 5 mikronů a kondenzátové nádobky. Má kola pro snadnou manipulaci a je dodáván s elektrickým kabelem a ochranou proti přetížení.
Zobrazit méně
Redats 16-00-96
Výrobce: Redats
Objem tlakové nádoby: 100 l
Olejové: ano
Pístové: ano
Zobrazit více
Kompresor Redats 16-00-96 má napětí 230V, frekvenci 50Hz a jistič 16A. Sací výkon dosahuje 250 l/min, zatímco výtlak je 150 l/min. Rozměry zařízení jsou 1100 x 400 x 830 mm, s otáčkami motoru 1240 ot/min a příkonem 1,5 kW. Maximální tlak činí 10 Bar, má dva válce a objem tlakové nádoby 100 litrů. Určeno pro profesionální použití, mobilní, vyrobeno v Itálii.
Zobrazit méně

Olejové kompresory 100 l

Tagred TA361
přečíst recenzi
Výrobce: Tagred
Maximální tlak: 10 bar
Hmotnost: 55 kg
Objem tlakové nádoby: 100 l
Olejové: ano
Pístové: ano
Zobrazit více
Dvoupístový kompresor Tagred TA361 disponuje elektrickým motorem o výkonu 3 000 W (4,1 HP) a pracovním tlakem 8 barů. Jeho kapacita činí 530 l/min při tlaku 1 bar a 380 l/min při 8 barech. Je vybaven 100litrů nádrží, odkalovačem a redukčním ventilem. Potřebujete dodat olej.
Zobrazit méně
Scheppach HC 550 tc
přečíst recenzi
Výrobce: Scheppach
Pneumatické: ano
Maximální průtok: 550 l/min
Objem tlakové nádoby: 100 l
Hmotnost: 74 kg
Maximální tlak: 10 bar
Zobrazit více
Příkon: 2200 W
Olejové: ano
Olejový kompresor Scheppach HC 550 TC je vybaven 100l vzdušníkem, tříválcovým motorem a dosahuje maximálního tlaku 10 barů. Sací výkon je 550 l/min. Obsahuje manometry pro kontrolu tlaku a je určen pro práci se dvěma nástroji současně díky dvěma výstupům s rychlospojkami.
Zobrazit méně
Güde 75530 805/10/100 PRO
Výrobce: GÜDE
Maximální tlak: 11 bar
Příkon: 4000 W
Olejové: ano
Objem tlakové nádoby: 90 l
Hmotnost: 109.1 kg
Zobrazit více
Kompresor Güde 75530 805/10/100 PRO s pojízdnou konstrukcí má elektromotor 4,0 kW, pracuje s napětím 400 V~50 Hz a má dvoustupňovou kompresi. Objem vzdušníku činí 100 l s garantovanou odolností proti korozi po dobu 10 let. Maximální tlak dosahuje 10 bar a sací výkon je 765 l/min, zatímco plnicí výkon je 565 l/min. Hmotnost zařízení je 109,10 kg.
Zobrazit méně
Stanley DV2 400/10/100
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Maximální tlak: 10 bar
Hmotnost: 56 kg
Objem tlakové nádoby: 100 l
Olejové: ano
Pístové: ano
Zobrazit více
Kompresor Stanley DV2 400/10/100 s olejovým mazáním a 100l nádrží, nabízí dvouválcový motor s 2,2 kW výkonem. Sací výkon činí 356 l/min při otáčkách 2850/min. Maximální tlak dosahuje 10 bar. Vybaven je dvěma manometry, tlakovým spínačem a regulátorem tlaku. Váží 56 kg a má rozměry 1070 x 370 x 820 mm.
Zobrazit méně
Kraft & Dele KD1483
Výrobce: Kraft&Dele
Hmotnost: 56 kg
Napětí napájení: 230 V
Olejové: ano
Hlučnost: 95 dB
Pístové: ano
Zobrazit více
Dvoupístový kompresor Kraft & Dele KD1483 disponuje 3kW motorem a sací kapacitou 530 l/min při pracovním tlaku 1-8 bar. Další výbavou jsou chladící turbína, redukční ventil, separátor a dvě rychlospojky. Kompresor má objem 100L, váží 56 kg a napájení je realizováno 230V/50Hz. Ideální pro pneumatiky, ofukování a malování.
Zobrazit méně
Zobrazit kompletní nabídku Kompresor 100l

Jak vybrat kompresor 100l

Jaký je rozdíl mezi olejovým a bezolejovým kompresorem 100l

  • Olejové kompresory potřebují pro svůj provoz olej, který slouží jako mazivo pro pohyblivé části motoru. Mají obvykle delší životnost a jsou vhodnější pro intenzivní použití, avšak vyžadují pravidelnou výměnu oleje.
  • Bezolejové kompresory naopak nevyžadují mazání a jsou jednodušší na údržbu. Díky tomu jsou vhodné pro časté přenášení a používání v různých prostředích, kde by mohlo být kontaminace olejem problém, například při malování nebo při práci s potravinami. Obě varianty mají svá pro a proti, která je nutné zvážit před nákupem.

Jaký vliv má výkon motoru na výběr kompresoru 100l

Výkon motoru je zásadní pro efektivitu práce s kompresorem. Vyšší výkon znamená, že může kompresor rychleji nahuštět vzduch v nádrži a udržet potřebný tlak i při vyšší spotřebě vzduchu. To je důležité při práci s nářadím, které vyžaduje stabilní a kontinuální přísun vzduchu, jako jsou například pneumatické hřebíkovačky či laky. U kompresoru s nízkým výkonem motoru by mohlo dojít k častým přestojům, neboť nádrž by se vyprazdňovala rychleji, než je kompresor schopen ji znovu naplnit.

Kolik by měl mít kompresor 100l maximálních pracovních tlaků pro běžné domácí použití

Pro běžné domácí použití obvykle postačí kompresor s maximálním pracovním tlakem kolem 8 až 10 barů. To umožní pohodlně používat řadu pneumatického nářadí, jako jsou hřebíkovačky, tlakové pistole, nafukovací nástroje nebo třeba malé pistole na stříkání. Je však dobré vědět, jaké nářadí a s jakým požadovaným tlakem budete používat, aby jste zvolili kompresor s dostatečnými kapacitami pro vaše potřeby.

Je hlučnost kompresoru 100l významným faktorem pro výběr

Ano, hlučnost může být významným faktorem, zejména pokud plánujete používat kompresor v oblastech, kde by hluk mohl být problémem, jako jsou rezidenční oblasti nebo uzavřené pracovní prostory. Kompresory s nižším hlukovým výkonem umožňují pohodlnější práci a nezpůsobují zvýšenou únavu z hrubého hluku. Hladinu hluku uvádějí výrobci v decibelech (dB), a obecně lze říci, že čím je hodnota nižší, tím je kompresor tišší.

Jaké příslušenství by měl kompresor 100l mít pro co nejširší využití

Kompresor 100 l
Güde 551/10/100 50139

Kompresor 100l může být dodáván s různými příslušenstvími, které rozšiřují možnosti jeho využití. Patří sem různé typy spojek a výstupů pro snadné připojení pneumatického nářadí, tlakové regulátory pro přesné nastavení pracovního tlaku, rychlospojky pro snadnější výměnu nástrojů nebo hadice různých délek a průměrů. Užitečné mohou být také manometry pro kontrolu tlaku v nádrži nebo ve výstupním proudu vzduchu. Na trhu jsou dostupné i sady pro různé účely, od nafukování a foukání až po malování nebo čištění vzduchem.

Zobrazit kompletní nabídku Kompresor 100l