Nejlepší kompresory s objemem 50 l 2024 a jak vybrat

Autor: Jakub Černý | Aktualizováno: Květen 2024

VÍTĚZ SROVNÁNÍ
Güde 400/10/50N 50015
95 %
★★★★★
★★★★★

Jak vybrat kompresor s objemem 50 l

Při výběru kompresoru s objemem 50 litrů je důležité vzít v úvahu několik klíčových parametrů:

  • Výkon motoru: Udává, jak rychle kompresor dokáže vzduch nasát a zkomprimovat. Silnější motor zkracuje dobu plnění zásobníku.
  • Maximální pracovní tlak: Určuje při jakém tlaku kompresor pracuje a jaké nástroje je možné s ním používat.
  • Množství výstupního vzduchu: Známé také jako průtok vzduchu nebo objem výtlačeného vzduchu, indikuje, kolik vzduchu může kompresor poskytnout pro pohon nástrojů.
  • Hlučnost: Vyjádřená v decibelech, hlučnost je důležitým faktorem, zvláště pokud bude kompresor používán v oblastech s regulací hluku nebo v blízkosti obytných zón.
  • Příslušenství a výbava: Včetně typů připojení, počtu výstupů pro vzduch, filtrů a olejových oddělovačů.
  • Typ pohonu: Kompresory mohou být poháněny elektrickým motorem nebo spalovacím motorem, což je třeba zvažovat vzhledem k místu a způsobu použití.
  • Přenosnost a rozměry: Jestliže plánujete kompresor převážet, je důležité zvážit jeho hmotnost a jestli má kola nebo rukojeti pro lepší manipulaci.

Kompresor s objemem 50 l - náš výběr

Güde 400/10/50N 50015
přečíst recenzi
Výrobce: GÜDE
Pístové: ano
Maximální průtok: 395 l/min
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 37.3 kg
Napětí napájení: 230 V
Zobrazit více
Pneumatické: ano
Maximální tlak: 10 bar
Příkon: 2200 W
Olejový kompresor je zařízení určené pro generování stlačeného vzduchu, který se používá v různých aplikacích. Tento kompresor je charakteristický svou konstrukcí, kdy je stlačování vzduchu prováděno olejem, který zároveň působí jako tepelná ochrana a těsnící prvek. Základní parametry, jako je tlak, objemový průtok, obsah oleje a energetická účinnost, se mohou lišit dle konkrétního modelu kompresoru.
Zobrazit méně
WOLPERTECH WT 210/08/50
přečíst recenzi
Výrobce: Wolpertech
Napětí napájení: 230 V
Maximální průtok: 135 l/min
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 35 kg
Hlučnost: 93 dB
Zobrazit více
Pístové: ano
Maximální tlak: 8 bar
Příkon: 1500 W
Olejové: ano
Vertikální olejový kompresor WOLPERTECH WT 210/08/50 má objem nádoby 50 litrů a maximální tlak 8 bar. Dosahuje motorových otáček 2800 ot./min s výkonem 1,5 kW. Přístroj má sací výkon 205 l/min a výtlak 135 l/min. Je vybaven regulátorem tlaku, manometry, rychlospojkou a bezpečnostními ventily. Hlučnost činí 93 dB, hmotnost 37 kg, rozměry 460x460x910 mm.
Zobrazit méně
Einhell TE-AC 270/50/10
přečíst recenzi
Výrobce: EINHELL
Napětí napájení: 12 V
Maximální tlak: 10 bar
Pneumatické: ano
Příkon: 1800 W
Olejové: ano
Zobrazit více
Hlučnost: 74 dB
Do auta: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 36.8 kg
Pístový kompresor Einhell TE-AC 270/50/10 disponuje 1800W motorem, pracovním tlakem max. 10 bar a objemem nádrže 50 l. Udržuje sací výkon 270 l/min, což při 7 barach zaručuje dodaný výkon 100 l/min a při 4 barách 127 l/min. Přístroj váží cca 36 kg a obsahuje ochranu IP 20 a 10 let záruky na nádrž.
Zobrazit méně
Kraft & Dele KD1484
přečíst recenzi
Výrobce: Kraft&Dele
Napětí napájení: 230 V
Maximální tlak: 8 bar
Příkon: 3000 W
Olejové: ano
Hlučnost: 65 dB
Zobrazit více
Pístové: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 40 kg
Kompresor KD1484 od KRAFT & DELE s objemem nádoby 50 l, má motor o výkonu 3 kW (4 HP) a pracovním tlaku 1-8 bar. Sací výkon je 530 l/min s efektivní kapacitou 320 l/min. Zařízení obsahuje litinový válec, integrovaný redukční ventil a je chlazeno vzduchem. Hmotnost kompresoru je 40 kg.
Zobrazit méně
Scheppach HC 51 V (5906125901)
přečíst recenzi
Výrobce: Scheppach
Pneumatické: ano
Maximální průtok: 220 l/min
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 22.5 kg
Bezolejové: ano
Zobrazit více
Maximální tlak: 10 bar
Příkon: 1500 W
Vertikální kompresor Scheppach HC 51 V má příkon 1500 W, objem nádrže 50 l a maximální tlak 10 bar. Sací výkon činí 220 l/min a pracuje s frekvencí 4000 ot/min. Obsahuje manometr pro kontrolu tlaku a bezolejovou pumpu. Hmotnost je 22,5 kg s rozměry 35,5 x 34,5 x 98 cm.
Zobrazit méně

Pneumatické kompresory s objemem 50 l

Güde 400/10/50N 50015
přečíst recenzi
Výrobce: GÜDE
Pístové: ano
Maximální průtok: 395 l/min
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 37.3 kg
Napětí napájení: 230 V
Zobrazit více
Pneumatické: ano
Maximální tlak: 10 bar
Příkon: 2200 W
Olejový kompresor je zařízení určené pro generování stlačeného vzduchu, který se používá v různých aplikacích. Tento kompresor je charakteristický svou konstrukcí, kdy je stlačování vzduchu prováděno olejem, který zároveň působí jako tepelná ochrana a těsnící prvek. Základní parametry, jako je tlak, objemový průtok, obsah oleje a energetická účinnost, se mohou lišit dle konkrétního modelu kompresoru.
Zobrazit méně
Scheppach HC 53 dc (5906102901)
přečíst recenzi
Výrobce: Scheppach
Hlučnost: 97 dB
Maximální průtok: 412 l/min
Pístové: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 44.5 kg
Zobrazit více
Napětí napájení: 230 V
Maximální tlak: 10 bar
Pneumatické: ano
Příkon: 2200 W
Olejové: ano
Dvoupistový kompresor Scheppach HC 53 dc (5906102901) s objemem vzdušníku 50 l a tlakem 10 bar je vhodný pro použití s různými pneumatickými nástroji. Má motor o výkonu 2200W (3 HP) a otáčkách 2850/min. Nabízí snadnou mobilitu díky pojezdovým kolům a rukojeti. Tlaková nádrž splňuje nejnovější předpisy EU.
Zobrazit méně
Einhell TE-AC 270/50/10
přečíst recenzi
Výrobce: EINHELL
Napětí napájení: 12 V
Maximální tlak: 10 bar
Pneumatické: ano
Příkon: 1800 W
Olejové: ano
Zobrazit více
Hlučnost: 74 dB
Do auta: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 36.8 kg
Pístový kompresor Einhell TE-AC 270/50/10 disponuje 1800W motorem, pracovním tlakem max. 10 bar a objemem nádrže 50 l. Udržuje sací výkon 270 l/min, což při 7 barach zaručuje dodaný výkon 100 l/min a při 4 barách 127 l/min. Přístroj váží cca 36 kg a obsahuje ochranu IP 20 a 10 let záruky na nádrž.
Zobrazit méně
PARKSIDE PVKO 50 B2
přečíst recenzi
Výrobce: Parkside
Maximální průtok: 240 l/min
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 23 kg
Přenosné: ano
Maximální tlak: 10 bar
Zobrazit více
Příkon: 1500 W
Pneumatické: ano
Vertikální kompresor PARKSIDE PVKO 50 B2 je zařízení s kapacitou nádrže 50 l a příkonem 1500 W. Má sací výkon 240 l/min a poskytuje efektivní dodávku vzduchu při 7 bar - 70 l/min. Pracovní tlak dosahuje 10 bar. Obsahuje 5 m dlouhou spirálovou hadici a další příslušenství. Kolečka a držadlo usnadňují manipulaci.
Zobrazit méně
Stanley DV2 400/10/50
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Objem tlakové nádoby: 50 l
Olejové: ano
Napětí napájení: 230 V
Pneumatické: ano
Hmotnost: 41 kg
Zobrazit více
Pístové: ano
Olejový kompresor je zařízení, jež pracuje na principu stlačování vzduchu za pomoci oleje, který zajišťuje mazání a těsnění. Tento technický prvek obvykle slouží pro pohon pneumatických nástrojů a provádění řady úkonů v průmyslových a domácích aplikacích. Při výběru olejového kompresoru je rozumné zaměřit se na jeho technická data, jako například maximální tlak, průtok vzduchu, objem nádoby a účinnost.
Zobrazit méně

Bezolejové kompresory s objemem 50 l

Scheppach HC 51 V (5906125901)
přečíst recenzi
Výrobce: Scheppach
Pneumatické: ano
Maximální průtok: 220 l/min
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 22.5 kg
Bezolejové: ano
Zobrazit více
Maximální tlak: 10 bar
Příkon: 1500 W
Vertikální kompresor Scheppach HC 51 V má příkon 1500 W, objem nádrže 50 l a maximální tlak 10 bar. Sací výkon činí 220 l/min a pracuje s frekvencí 4000 ot/min. Obsahuje manometr pro kontrolu tlaku a bezolejovou pumpu. Hmotnost je 22,5 kg s rozměry 35,5 x 34,5 x 98 cm.
Zobrazit méně
Aircraft Mobilboy Silence 241/50 OF E
Výrobce: Aircraft
Maximální tlak: 8 bar
Příkon: 1380 W
Pístové: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 40 kg
Zobrazit více
Bezolejové: ano
Bezolejový kompresor Aircraft Mobilboy Silence 241/50 OF E s objemem tlakové nádoby 50 l a pracovním tlakem 8 bar je vybaven kvalitním tlakovým spínačem CONDOR. Při 1400 ot/min a příkonu 1,5 kW má plnící výkon 140 l/min a sací výkon 240 l/min. Rozměry zařízení jsou 710×410×730mm, hmotnost 40 kg, hluková emise je 72 dB(A).
Zobrazit méně
GENTILIN C330-50
Výrobce: Gentilin
Maximální tlak: 10 bar
Hmotnost: 44 kg
Bezolejové: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hlučnost: 79.6 dB
Zobrazit více
Kompresor GENTILIN C330/50 s objemem nádrže 50 l a technologií AXXER, která zajišťuje nižší teplotu a hlučnost při provozu, je určen pro mobilní použití. Jeho konstrukce umožňuje bezproblémové fungování v různých pracovních podmínkách. Oproti srovnatelným modelům nabízí nižší provozní náklady a trojnásobně delší životnost.
Zobrazit méně
Orlík ORFI 240/50
Výrobce: Orlik
Maximální tlak: 8 bar
Hmotnost: 52 kg
Bezolejové: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Zobrazit více
Pístový kompresor Orlík ORFI 240/50 s objemem tlakové nádoby 50 litrů, poskytuje nasávané množství vzduchu 240 l/min, při maximálním tlaku 8 bar. Motor o výkonnosti 1,5 kW je napájen 230V. Váha zařízení je 45 kg, má redukční ventil, tlakoměr a je bezolejový.
Zobrazit méně
Powerplus POWX1751
Výrobce: POWERPLUS
Maximální tlak: 8 bar
Příkon: 1100 W
Hlučnost: 97 dB
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 22 kg
Zobrazit více
Bezolejové: ano
Bezolejový vertikální kompresor Powerplus POWX1751 disponuje napětím 230V/50Hz, příkonem 1100W a nabídne maximální tlak 8 bar. Sací výkon činí 180 l/min, objem vzdušníku je 50 l a hladina hluku dosahuje 97 dB(A). Hmotnost jednotky je 22 kg a je doplněn o 9 kusů příslušenství včetně tlakové hadice o délce 5 metrů.
Zobrazit méně

Olejové kompresory s objemem 50 l

WOLPERTECH WT 210/08/50
přečíst recenzi
Výrobce: Wolpertech
Napětí napájení: 230 V
Maximální průtok: 135 l/min
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 35 kg
Hlučnost: 93 dB
Zobrazit více
Pístové: ano
Maximální tlak: 8 bar
Příkon: 1500 W
Olejové: ano
Kompresor WOLPERTECH WT 210/08/50 s vertikálním uspořádáním má objem nádoby 50 l, motor s výkonem 1,5 kW a napětím 230 V. Maximální tlak dosahuje 8 bar a sací výkon činí 205 l/min. Rozměry zařízení jsou 460x460x910 mm a hmotnost 37 kg. Obsahuje regulátor tlaku, manometry a bezpečnostní ventily.
Zobrazit méně
Scheppach HC 53 dc (5906102901)
přečíst recenzi
Výrobce: Scheppach
Hlučnost: 97 dB
Maximální průtok: 412 l/min
Pístové: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 44.5 kg
Zobrazit více
Napětí napájení: 230 V
Maximální tlak: 10 bar
Pneumatické: ano
Příkon: 2200 W
Olejové: ano
Dvoupistový kompresor Scheppach HC 53 dc (5906102901) s objemem vzdušníku 50 l a tlakem 10 bar je vhodný pro použití s různými pneumatickými nástroji. Má motor o výkonu 2200W (3 HP) a otáčkách 2850/min. Nabízí snadnou mobilitu díky pojezdovým kolům a rukojeti. Tlaková nádrž splňuje nejnovější předpisy EU.
Zobrazit méně
Güde 405/10/50 50131
přečíst recenzi
Výrobce: GÜDE
Pístové: ano
Maximální tlak: 10 bar
Příkon: 2200 W
Olejové: ano
Napětí napájení: 230 V
Zobrazit více
Pneumatické: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 37 kg
Kompresor Güde 405/10/50 50131 má 50l tlakovou nádobu, elektromotor s výkonem 2,2 kW a otáčkami 2850/min. Vybaven dvouválcovým V agregátem s olejovým mazáním a přímým pohonem. Sací výkon činí 320 l/min, plnicí 250 l/min a maximální výstupní tlak dosahuje 10 bar. Hmotnost 37 kg.
Zobrazit méně
Einhell TE-AC 270/50/10
přečíst recenzi
Výrobce: EINHELL
Napětí napájení: 12 V
Maximální tlak: 10 bar
Pneumatické: ano
Příkon: 1800 W
Olejové: ano
Zobrazit více
Hlučnost: 74 dB
Do auta: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 36.8 kg
Pístový kompresor Einhell TE-AC 270/50/10 disponuje 1800W motorem, pracovním tlakem max. 10 bar a objemem nádrže 50 l. Udržuje sací výkon 270 l/min, což při 7 barach zaručuje dodaný výkon 100 l/min a při 4 barách 127 l/min. Přístroj váží cca 36 kg a obsahuje ochranu IP 20 a 10 let záruky na nádrž.
Zobrazit méně
Kraft & Dele KD1484
přečíst recenzi
Výrobce: Kraft&Dele
Napětí napájení: 230 V
Maximální tlak: 8 bar
Příkon: 3000 W
Olejové: ano
Hlučnost: 65 dB
Zobrazit více
Pístové: ano
Objem tlakové nádoby: 50 l
Hmotnost: 40 kg
Kompresor KD1484 od KRAFT & DELE s objemem nádoby 50 l, má motor o výkonu 3 kW (4 HP) a pracovním tlaku 1-8 bar. Sací výkon je 530 l/min s efektivní kapacitou 320 l/min. Zařízení obsahuje litinový válec, integrovaný redukční ventil a je chlazeno vzduchem. Hmotnost kompresoru je 40 kg.
Zobrazit méně
Zobrazit kompletní nabídku Kompresor s objemem 50 l

Jak vybrat kompresor s objemem 50 l

Co znamená maximální pracovní tlak kompresoru a jak ovlivňuje mé využití kompresoru 50 l

Maximální pracovní tlak kompresoru udává, na jak vysoký tlak je schopný kompresor vzduch zkomprimovat, a je to klíčový ukazatel jeho schopností. Tato hodnota ovlivňuje, které pneumatické nástroje lze s kompresorem používat, protože každý nástroj má specifikovaný tlak, při kterém efektivně pracuje. Je tedy nutné, aby maximální pracovní tlak kompresoru byl rovný nebo vyšší než je požadavek nástrojů, které hodláte používat. Příliš nízký tlak by mohl zapříčinit neefektivitu nástroje nebo dokonce jeho selhání.

Jaký význam má průtok vzduchu u kompresoru 50 l a jak jej můžu posoudit

Průtok vzduchu u kompresoru, většinou udávaný v litrech za minutu (l/min) nebo kubických metrech za hodinu (m³/h), určuje, kolik vzduchu kompresor dokáže dodat v určeném čase. Tato hodnota je důležitá pro posouzení toho, jestli bude kompresor schopen udržet požadovaný pracovní tlak pro pneumatické nástroje, které budete chtít používat. Vyšší průtok vzduchu znamená, že můžete efektivněji provozovat nástroje, které vyžadují hodně vzduchu, jako je například rázový utahovák nebo některé typy stříkacích pistolí. Naopak, při použití nástrojů s nižší potřebou vzduchu, je možné využít kompresor s nižším průtokem vzduchu.

Proč je důležité věnovat pozornost hlučnosti kompresoru 50 l

Hlučnost kompresoru může být významným aspektem, zejména pokud se kompresor bude používat v oblastech, kde je třeba dodržovat určité úrovně hluku, jako jsou rezidenční oblasti nebo vnitřní pracovní prostředí. Hlučnější kompresory mohou být pro uživatele i okolí rušivé a mohou vyžadovat dodatečné zvukové izolace nebo omezení pracovní doby. Proto je vhodné zvážit úroveň hluku, kterou kompresor produkuje, a případně zvolit model s nižším počtem decibelů, pokud je to možné.

Zobrazit kompletní nabídku Kompresor s objemem 50 l