Nejlepší pojízdné boxy na nářadí 2024 a jak vybrat

Praktický kufr pro kutily i profesionály.

Autorka: Klára Machátová | Aktualizováno: Únor 2024

VÍTĚZ SROVNÁNÍ
Stanley 1-79-206
88 %
★★★★★
★★★★★

Jak vybrat pojízdný box na nářadí

  • Varianta boxů na nářadí s kolečky je navržena tak, aby pojmula opravdu velké množství nejrůznějšího nářadí a dalšího pracovního materiálu. Typově se ale nijak neliší od klasických menších modelů.
  • Kromě samotné schránky na nářadí jsou důležitou součástí pojízdných boxů také kolečka a madla, která usnadňují jejich transport.
  • Mezi základní parametry patří výrobní materiál, rozměry a kapacita boxu, nebo členění vnitřního prostoru.

Pojízdný box na nářadí - náš výběr

Stanley 1-79-206
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Typ: boxy
Materiál: plastové
Rozkládací: ano
Uzamykatelný: ano
Pojízdné: ano
Zobrazit více
Barva: černo-žlutá
Nosnost: 35 kg
Hmotnost: 10.7 kg
Výška: 86.6 cm
Šířka: 48 cm
Hloubka: 34.8 cm
Délka: 28 cm
Pojízdný box na nářadí je praktické a funkční řešení pro uskladnění a snadný transport různého nářadí. Díky svým kolečkům a teleskopické rukojeti umožňuje pohodlné přemisťování nářadí na požadované místo. Box je vyroben z odolného materiálu a disponuje uzamykatelným systémem pro zabezpečení nářadí uvnitř.
Zobrazit méně
Milwaukee 4932464078
Výrobce: Milwaukee
Typ: boxy
Pojízdné: ano
Nosnost: 113 kg
Hmotnost: 9.63 kg
Zobrazit více
Pojízdný box na nářadí je konstruován s důrazem na mobilitu a uspořádání nástrojů. Jde o opěrný systém na kolečkách, který usnadňuje přepravu těžkého vybavení. Uvnitř boxu jsou různě veliké prostory pro uložení nástrojů, případně odolná vrstva pro ochranu nářadí před poškozením.
Zobrazit méně
XTline XT90003 Sada plastových boxů TOOLSTATION 4 díly + podvozek
Typ: boxy
Materiál: plast
Pojízdné: ano
Hmotnost: 0.24 kg
Zobrazit více
Nástrojový vozík je užitečným pomocníkem při přenášení nářadí. Tento vozík se vyznačuje robustní konstrukcí a stabilními kolečky, která zaručují snadný pohyb. Jeho rozměry a kapacita skladovacího prostoru umožňují uložení a organizaci různých druhů nářadí. Vhodný pro použití v dílnách, garážích či na stavbách.
Zobrazit méně
DeWALT DWST1-73598
Výrobce: DeWALT
Typ: boxy
Materiál: plastové
Pojízdné: ano
Hmotnost: 5.7 kg
Výška: 42 cm
Zobrazit více
Šířka: 63 cm
Hloubka: 40 cm
Délka: 40 cm
Pojízdný box na nářadí poskytuje přenosné skladování pro nástroje a vybavení. Tato jednotka obsahuje kolečka a teleskopickou rukojeť pro snadnou manipulaci, a uzamykatelné kovové spony pro zajištění obsahu. S vnějšími rozměry 46 x 30 x 16 cm nabízí dostatek prostoru pro nářadí a příslušenství.
Zobrazit méně
Yato YT-09101
Výrobce: YATO
Zobrazit více
Nářadí v pohyblivém boxu nabízí řešení pro uspořádání a přenosnost. Díky kolečkům a pevné konstrukci je snadno přemístitelný. Uvnitř boxu je dostatek prostoru pro uložení různých typů nářadí. Materiál a odolnost konstrukce jsou důležitými aspekty při výběru vhodného pohyblivého boxu na nářadí.
Zobrazit méně

Pojízdné boxy na nářadí Stanley

Stanley 1-97-503 Pojízdný box na nářadí s organizérem
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Typ: kufry
Materiál: plastové
Rozkládací: ano
Uzamykatelný: ano
Pojízdné: ano
Zobrazit více
Barva: černé
Nosnost: 35 kg
Objem: 53 l
Hmotnost: 5.457 kg
Výška: 43 cm
Šířka: 43 cm
Hloubka: 37.5 cm
Délka: 37 cm
Nářadí box pojízdný nabízí řešení pro uskladnění a přepravu nářadí. Praktický a kompaktní design se strojově tavnými kolečky pro jednoduché přemísťování. Zahrnuje několik úložných příček a přihrádek pro uspořádání nářadí. Výběr materiálů a konstrukce někdy odráží odolnost a stabilitu boxu.
Zobrazit méně
STANLEY FatMax FMST1-80101 Pojízdný box na nářadí TSTAK 3v1
Výrobce: STANLEY
Typ: boxy
Materiál: plastové
Rozkládací: ano
Pojízdné: ano
Barva: černé
Zobrazit více
Nosnost: 50 kg
Hmotnost: 2.2 kg
Výška: 32.6 cm
Přenosný box na nářadí nabízí úložný prostor pro uspořádání různých nástrojů a příslušenství. Konstrukce boxu z pevných materiálů zajišťuje bezpečné uložení předmětů, zatímco kolečka a teleskopická rukojeť umožňují snadnou manipulaci. Sklápěcí víko a zamykatelný systém zvyšují praktičnost tohoto produktu.
Zobrazit méně
Stanley 1-92-978 Box pojízdný na nářadí
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Typ: boxy
Materiál: plastové
Pojízdné: ano
Barva: černé
Nosnost: 50 kg
Zobrazit více
Objem: 91 l
Hmotnost: 10 kg
Výška: 48.6 cm
Hloubka: 47.3 cm
Délka: 75.9 cm
Zobrazit méně
Stanley 1-79-206
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Typ: boxy
Materiál: plastové
Rozkládací: ano
Uzamykatelný: ano
Pojízdné: ano
Zobrazit více
Barva: černo-žlutá
Nosnost: 35 kg
Hmotnost: 10.7 kg
Výška: 86.6 cm
Šířka: 48 cm
Hloubka: 34.8 cm
Délka: 28 cm
Pojízdný box na nářadí je praktické a funkční řešení pro uskladnění a snadný transport různého nářadí. Díky svým kolečkům a teleskopické rukojeti umožňuje pohodlné přemisťování nářadí na požadované místo. Box je vyroben z odolného materiálu a disponuje uzamykatelným systémem pro zabezpečení nářadí uvnitř.
Zobrazit méně
Stanley FatMax 1-94-850 Box pojízdný na nářadí
přečíst recenzi
Výrobce: STANLEY
Typ: boxy
Materiál: plastové
Vodotěsný: ano
Uzamykatelný: ano
Pojízdné: ano
Zobrazit více
Nosnost: 50 kg
Objem: 113 l
Hmotnost: 14.5 kg
Výška: 91 cm
Hloubka: 44 cm
Délka: 52 cm
Pojízdný box na nářadí nabízí praktické uložení a snadnou přepravu nářadí. Jeho konstrukce zahrnuje kolečka a teleskopickou rukojeť pro snadné pohybování. Uvnitř naleznete dostatek prostoru pro uložení různých druhů nářadí. Produkt má rozměry cca 50 x 35 x 20 cm a je vyroben z odolných materiálů.
Zobrazit méně

Pojízdné boxy na nářadí Keter

Keter 17201228 Box na nářadí 6 zásuvek 56x75x29 cm
přečíst recenzi
Výrobce: Keter
Typ: organizéry
Materiál: plastové
Uzamykatelný: ano
Pojízdné: ano
Barva: černé
Zobrazit více
Hmotnost: 13.2 kg
Výška: 75 cm
Šířka: 56 cm
Hloubka: 29 cm
Pojízdný box na nářadí je praktické řešení pro uložení a přepravu různých druhů nářadí a předmětů. Nabízí mobilitu a lehký přístup k obsahu díky snadnému otevírání a zamykání. Konstrukce boxu zaručuje odolnost a dlouhou životnost. Měření a hmotnost závisí na konkrétním modelu.
Zobrazit méně
Keter Kufr na nářadí pojízdný GEAR 22
Výrobce: Keter
Typ: kufry
Materiál: plastové
Pojízdné: ano
Barva: černé
Nosnost: 50 kg
Zobrazit více
Objem: 36 l
Výška: 31 cm
Šířka: 56.4 cm
Hloubka: 35 cm
Pojízdný box na nářadí se vyznačuje stabilitou a prostorem pro uskladnění ručních i elektrických nástrojů. Obsahuje více přihrádek a zásuvek pro uspořádání menších součástek a doplňků. Konstrukce umožňuje snadný transport díky robustním kolečkům a teleskopické rukojeti. Materialem je často pevný plast nebo kov.
Zobrazit méně
Keter Kufřík na nářadí Connect Rolling Work SET (DS70015684)
přečíst recenzi
Výrobce: Keter
Typ: boxy
Materiál: polypropylenové
Pojízdné: ano
Barva: černé
Nosnost: 50 kg
Zobrazit více
Objem: 1.3 l
Hmotnost: 6.2 kg
Výška: 70 cm
Šířka: 47 cm
Hloubka: 57 cm
Délka: 56.4 cm
Tento pojízdný box na nářadí je vhodný pro uspořádání různých druhů nástrojů a nářadí. Box se snadno pohybuje na kolečkách, což usnadňuje manipulaci s ním. Je vyroben z odolného materiálu, což zvyšuje jeho životnost. Jeho kompaktní rozměry a variabilní uspořádání zvyšují jeho praktičnost a využití.
Zobrazit méně
KETER R 237787 MASTERLOADER kufr na nářadí BLACK
Výrobce: Keter
Typ: kufry
Materiál: plastové
Uzamykatelný: ano
Pojízdné: ano
Barva: ČERNÁ / červená
Zobrazit více
Nosnost: 20 kg
Objem: 65.3 l
Hmotnost: 6 kg
Výška: 41 cm
Šířka: 61 cm
Hloubka: 38 cm
Délka: 61.6 cm
Kufr na nářadí na kolečkách je řešení pro snadný přenos potřebného nářadí. Jeho výhodou jsou kolečka, která umožňují pohodlný pohyb a ovládání během transportu. Konstrukce kufru se zabývá organizací nářadí a bezpečností při převozu. Materiál, ze kterého je kufr vyroben, zaručuje jeho odolnost.
Zobrazit méně
Keter Stack’N’Roll Mobile cart 525x411x555mm 251493
Výrobce: Keter
Typ: boxy
Materiál: plastové
Pojízdné: ano
Barva: černé
Hmotnost: 4.8 kg
Zobrazit více
Výška: 55.5 cm
Šířka: 52.5 cm
Hloubka: 41.1 cm
Pohyblivý box na nářadí je konstrukce určená pro uskladnění a snadný přepravu nástrojů. Vyznačuje se robustní konstrukcí, uzamykatelným systémem a kolečky pro jednoduché manévrování. Snadno přístupné a seřaditelné prostředky umožňují efektivní využití prostoru a zjednodušení práce.
Zobrazit méně
Zobrazit kompletní nabídku Pojízdný box na nářadí

Jak vybrat pojízdný box na nářadí

  • Varianta boxů na nářadí s kolečky je navržena tak, aby pojmula opravdu velké množství nejrůznějšího nářadí a dalšího pracovního materiálu. Typově se ale nijak neliší od klasických menších modelů.
  • Kromě samotné schránky na nářadí jsou důležitou součástí pojízdných boxů také kolečka a madla, která usnadňují jejich transport.
  • Mezi základní parametry patří výrobní materiál, rozměry a kapacita boxu, nebo členění vnitřního prostoru.

Typy pojízdných boxů na nářadí

Typy pojízdných modelů se nijak neliší od boxů a organizérů na nářadí bez tohoto příslušenství. Jediný rozdíl je ve velikosti. Typově lze tedy narazit na:

  • Kufry
  • Boxy
  • Brašny

Víte, že…?

Boxy na nářadí se zpravidla hodí v případech, kdy je nutné toto pracovní vybavení přenášet. Využijí je tak zejména řemeslníci. Pro domácí použití se hodí spíše klasické vybavení dílny, jako jsou nejrůznější skříňky nebo nástěnné organizéry.

Box na nářadí

Pojízdné boxy jsou v dílně praktickou záležitostí, iStock / Baloncici

Části pojízdných boxů

Schránka

Jedná se o hlavní část boxu, do které se potřebné vybavení ukládá. Zde je pravděpodobně nejdůležitějším parametrem materiál, který by měl být opravdu odolný a pevný. V opačném případě může dojít k prasknutí nebo jinému poškození. Nejzatěžovanější částí této schránky jsou spoje mezi spodním dílem a víkem. Přezky, kterými se box zavírá, by měly být ideálně z kovu. V případě plastu je nutné počítat s nízkou životností.

Kolečka

Pojízdný box na nářadí
Stanley 1-79-206

U velkých pojízdných boxů jsou důležitou součástí právě kolečka, kterými jsou vybaveny. Kolečka by měla být pevná a odolná, aby zvládla i jízdu po nerovném, nepřístupném terénu. Nekvalitní zpracování může mít za následek zadrhávání při jízdě. Nicméně s postupným opotřebením je třeba počítat zejména při dlouhodobém používání na nezpevněných površích.

Madlo

Pojízdné boxy by měly být vždy vybaveny ideálně teleskopickým madlem, které usnadní jeho transport na místo určení. Důležité je, aby část, za kterou se drží, bylo z protiskluzového materiálu. Pro běžnou manipulaci by mělo být snadno uchopitelné i v rukavicích.

Výrobní materiál

Jak už bylo uvedeno, velmi důležitým parametrem při výběru je materiál samotného boxu. Nejčastěji se používá hliník nebo plasty ABS a HDPE. Jejich popis v tabulce níže.

MateriálPopis
HliníkLevnější modely
 Široká nabídka na trhu
 Členění prostoru je bohaté
 Materiál je méně odolný vůči mechanickému poškození
 Má nižší životnost
ABSMalá hmotnost
 Vysoká odolnost proti poškození i vysokým teplotám
 Nižší pořizovací cena
 Funkční zpracování
HDPEVyšší pořizovací cena
 Kvalitní zpracování
 Vysoká odolnost vůči poškození i dalším faktorům např. horko, mráz, nebo působení chemických látek
 Materiál je pružný
 Vyšší hmotnost
 Profesionální modely
Červený box na nářadí

Box Vám musí svojí kapacitou vyhovovat, iStock / PThongyotee

Rozměry a kapacita

Pojízdné boxy na nářadí Stanley
Stanley 1-97-503 Pojízdný box na nářadí s organizérem

Rozměry boxu a jeho kapacita spolu úzce souvisí, protože větší modely pojmou také více nářadí a dalšího potřebného materiálu. Pojízdné boxy se rozhodně řadí k větším modelů s vysokou kapacitou, ale samozřejmě se najdou i menší varianty. Kapacita boxů se zpravidla uvádí v litrech a u těchto modelů se nejčastěji pohybuje v rozmezí od 10 až 100 litrů.

Členění vnitřní části

Provedení pojízdných boxů může být celá řada. Může se jednat o:

  • Sestavu několika samostatných boxů
  • Jeden box, který ale obsahuje vyjímatelné díly

Ať tak či tak, prostor je dále dělen na menší či větší přihrádky, které umožňují uložení většího nářadí, ale také drobného pracovního materiálu jako jsou šroubky, těsnění, hřebíčky apod. Kromě těchto přihrádek mohou být součástí také elastická poutka nebo kapsy. Některé modely pak nabízí i samostatnou přihrádku na dokumenty jako jsou např. faktury, dodací listy apod.

Další užitečné příslušenství a funkce

Pojízdné boxy na nářadí Keter
Keter 17201228 Box na nářadí 6 zásuvek 56x75x29 cm

Pojízdné boxy mohou být dále vybaveny následujícími doplňky:

  • Zámek – bezpečnostní prvek, který může mít podobu jednoduchých západek (ochrana proti vysypání uložených předmětů) nebo bezpečnostních pojistek jako jsou klasické klíče nebo číselné kódy
  • V-žlábek – vhodné pro ty, kdo pracují se dřevem; jedná se o drážku na vložení latěk, která slouží k jejich řezání
  • Vodotěsnost – při práci v prašném nebo vlhkém prostředí je důležité, aby byl box dobře utěsněn a bylo tak zamezeno průniku vody nebo jiných nečistot

Výrobci a ceny

Pojízdné boxy na nářadí vyrábí např. Stanley, Milwaukee, Keter, Kennedy, DeWalt a další. Cenové rozpětí těchto modelů je pak cca 700 Kč až 25000 Kč.

Otázky a odpovědi

Jak vybrat pojízdný box na nářadí?

Mezi nejdůležitější parametry patří pravděpodobně kapacita samotného boxu, která se odrazí také na jeho velikosti. Důležité je kvalitní zpracování koleček, aby bylo možné s boxem manipulovat i v nepřístupném terénu např. na stavbách.

Který typ je vhodný pro profesionální využití?

Samotný typ boxu je více méně volba osobní preference. U profi výrobků je důležitý zejména výrobní materiál, který by měl být vysoce odolný vůči náročným podmínkám při používání. Důraz by měl být kladen na kvalitní zpracování.
Zobrazit kompletní nabídku Pojízdný box na nářadí