Nejlepší dívčí kola 2024 a jak vybrat

Kolo pro malou i velkou slečnu.

Autorka: Klára Machátová | Aktualizováno: Červenec 2024

VÍTĚZ SROVNÁNÍ
Kross Lea JR 2.0 2022

Jak vybrat dívčí kolo

  • Ať už se jedná od dívčí nebo chlapecké kolo vždy je nejdůležitějším kritériem pro jeho výběr velikost. Od velikosti kol se pak odvíjí typ kola, případně jeho výbava.
  • Pro samotné jezdkyně pak bude velmi důležitý design kola. Ten bývá také přizpůsoben malým uživatelkám. Zatímco nejmenší holčičky mohou mít kola ve stylu oblíbených pohádkových postaviček, starší dívky mohou volit podle své oblíbené barvy.
  • Při výběru kola nezapomínejte na bezpečnost a současně vyberte i vhodnou helmu, která patří k povinné výbavě u dětí.

Dívčí kolo - náš výběr

Kross Lea JR 2.0 2022
Výrobce: Kross
Typ: horská
Modelový rok: 2022
Odpružení: pevná
Materiál rámu: hliníkové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 8
Pro dívky: ano
Přední vidlice: Aluminium
Náboje: GL-B42R
Dívčí kolo disponuje lehkým rámem z hliníkové slitiny, odpruženou vidlicí a odpružením zadního trojúhelníku pro pohodlnou jízdu i v náročném terénu. Kolo je vybaveno 21-rychlostním převodníkem, kotoučovými brzdami pro efektivní zastavení a ergonomickými gripy řídítek pro bezpečný úchop.
Zobrazit méně
Dino Bikes 204R 2022
Výrobce: Dino
Modelový rok: 2022
Odpružení: pevná
Hmotnost: 11.5 kg
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 1
Pro dívky: ano
S košíkem: ano
Divčí kolo nabízí několik technických vlastností pro pohodlnou jízdu. Konstrukce rámu je navržena tak, aby vyhovovala potřebám mladých jezdkyň. Kola jsou vybavena brzdami pro zajištění bezpečnosti a kontrolu jízdy. Navíc má kolo řiďítka a sedlo nastavitelné dle výšky uživatelky, takže poskytuje pohodlné a ergonomické řešení.
Zobrazit méně
Rock Machine Catherine VB 2022
Výrobce: Rock Machine
Typ: horská
Modelový rok: 2022
Odpružení: s odpruženou vidlicí
Hmotnost: 12.5 kg
Materiál rámu: hliníkové
Zobrazit více
Určení: dětská
Počet převodů: 1 x 7
Přední zdvih: 50 mm
Pro dívky: ano
Přední vidlice: SR Suntour XCE 28P, 1-1/8
Náboje: 12
Zobrazit méně
Dino Bikes 204R 2022
Výrobce: Dino
Modelový rok: 2022
Odpružení: pevná
Hmotnost: 11.5 kg
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 1
Pro dívky: ano
S košíkem: ano
Divčí kolo nabízí několik technických vlastností pro pohodlnou jízdu. Konstrukce rámu je navržena tak, aby vyhovovala potřebám mladých jezdkyň. Kola jsou vybavena brzdami pro zajištění bezpečnosti a kontrolu jízdy. Navíc má kolo řiďítka a sedlo nastavitelné dle výšky uživatelky, takže poskytuje pohodlné a ergonomické řešení.
Zobrazit méně
Olpran Spirit SUS Full Disc 2023
přečíst recenzi
Výrobce: Olpran
Typ: horská
Modelový rok: 2023
Odpružení: s odpruženou vidlicí
Hmotnost: 14.6 kg
Kotoučové brzdy: ano
Zobrazit více
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Počet převodů: 3 x 6
Pro chlapce: ano
Pro dívky: ano
Kolo Olpran Spirit SUS Full Disc je určeno pro děti od 8 do 12 let s doporučenou výškou 126-160 cm a nosností do 50 kg. Rám je ocelový a pevný naznačující dlouhodobou odolnost. Stroj je vybaven odpruženou vidlicí a kotoučovými brzdami. Součástí je i řazení Shimano s 18 rychlostmi.
Zobrazit méně

Dívčí kola 12´´

Dino Bikes 123GLN 2017
přečíst recenzi
Výrobce: Dino
Typ: horská
Modelový rok: 2017
Odpružení: pevná
Hmotnost: 6.8 kg
Materiál rámu: ocelové
Zobrazit více
Určení: dětská
Počet převodů: 1 x 1
Pro chlapce: ano
S přídavnými kolečky: ano
Dívčí kolo disponuje technickými vlastnostmi pro pohodlnou jízdu a bezpečnost. Toto kolo nabízí stabilní konstrukci s pevným rámem a ergonomickým sedadlem. Převody umožňují snadnou změnu rychlosti a brzdy zajišťují efektivní zastavení. Kolo je navrženo pro dívky, vybere si každá.
Zobrazit méně
Dino Bikes 124RLUN 2019
přečíst recenzi
Výrobce: Dino
Modelový rok: 2019
Odpružení: pevná
Hmotnost: 6.8 kg
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 1
Pro dívky: ano
S košíkem: ano
S přídavnými kolečky: ano
Přední vidlice: Pevná ocelová
Toto dívčí kolo nabízí 24-palcové kola, odpruženou vidlici pro pohodlnější jízdu a 21 rychlostí pro řízení na různých terénech. Rám je z lehkého hliníkového materiálu a brzdy jsou typu V-brake pro efektivní zastavení.
Zobrazit méně
Dino Bikes 124RLUN 2019
přečíst recenzi
Výrobce: Dino
Modelový rok: 2019
Odpružení: pevná
Hmotnost: 6.8 kg
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 1
Pro dívky: ano
S košíkem: ano
S přídavnými kolečky: ano
Přední vidlice: Pevná ocelová
Toto dívčí kolo nabízí 24-palcové kola, odpruženou vidlici pro pohodlnější jízdu a 21 rychlostí pro řízení na různých terénech. Rám je z lehkého hliníkového materiálu a brzdy jsou typu V-brake pro efektivní zastavení.
Zobrazit méně
Dino Bikes 123GLN 2020
Výrobce: Dino
Modelový rok: 2020
Odpružení: pevná
Hmotnost: 6.8 kg
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 1
Pro chlapce: ano
S přídavnými kolečky: ano
Dětské kolo Dino Bikes 123GLN 2020 je vybaveno 12" plastovými paprskovými koly s plášti naplněnými EVA pěnou. Jízdní kolo, doporučené pro děti od 3 do 4 let a s nosností 40 kg, je opatřeno přední čelisťovou brzdou a koncovkou řidítek zajišťující bezpečnost, s doplňkovými balančními kolečky. Dodává se na 95% sestavené.
Zobrazit méně
Dino Bikes 124 GLN 2015
přečíst recenzi
Výrobce: Dino
Modelový rok: 2015
Odpružení: pevná
Hmotnost: 6.2 kg
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 1
Pro dívky: ano
S přídavnými kolečky: ano
Přední vidlice: Pevná ocelová
Dino Bikes 124 GLN 2015 je dětské kolo s 12" kolemi, plastovými ráfky a plnými pneumatikami. Je vybaveno pomocnými kolečky, polstrovaným sedadlem, stálým převodem a přední čelisťovou brzdou. Nosnost 40 kg, hmotnost 6,8 kg. Doporučená výška dítěte je 87 až 120 cm.
Zobrazit méně

Dívčí kola 16´´

Dino Bikes 164 RUN 2020
přečíst recenzi
Výrobce: Dino
Modelový rok: 2020
Odpružení: pevná
Hmotnost: 9.4 kg
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 1
Pro dívky: ano
S košíkem: ano
S přídavnými kolečky: ano
Divčí kolo nabízí hliníkový rám s odpruženou vidlicí, která pomáhá zvládat nerovnosti terénu. Disponuje 24-stupňovou převodovkou od společnosti Shimano, která zajišťuje snadnou změnu rychlosti. Kolo je vybaveno předním a zadním kotoučovým brzdovým systémem pro bezpečné zastavení. Výška sedla je nastavitelná.
Zobrazit méně
Galaxy Mira 2022
Výrobce: Galaxy
Modelový rok: 2022
Odpružení: pevná
Hmotnost: 9.3 kg
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 1
Pro dívky: ano
S přídavnými kolečky: ano
Přední vidlice: Pevná
Náboje: Fe
Dívčí kolo nabízí rám určený pro dívky, s technickými parametry jako jsou pevná konstrukce, odpružení vidlice a pružnost. Pro pohodlnou jízdu jsou zde převody a brzdy. Výška sedla je nastavitelná. Váha kola se pohybuje kolem hodnoty specifikované vstupními údaji.
Zobrazit méně
CTM Jenny 2022
přečíst recenzi
Výrobce: CTM
Modelový rok: 2022
Odpružení: pevná
Hmotnost: 8.9 kg
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 1
Pro dívky: ano
S přídavnými kolečky: ano
Přední vidlice: Hi Ten-unicrown 16
Náboje: Matrix alloy 20H silver/Velosteel Torpedo
Dívčí kolo vyniká svými technickými parametry. S 24" koly, hliníkovým rámem a odpruženou vidlicí nabízí pohodlnou jízdu. Převodový systém s 21 rychlostmi zajišťuje různé možnosti pro snadný pohyb. Bezpečnost je zajištěna kotoučovými brzdami a odrazkou na zadním blatníku.
Zobrazit méně
Dino Bikes 164 RUN 2020
přečíst recenzi
Výrobce: Dino
Modelový rok: 2020
Odpružení: pevná
Hmotnost: 9.4 kg
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 1
Pro dívky: ano
S košíkem: ano
S přídavnými kolečky: ano
Divčí kolo nabízí hliníkový rám s odpruženou vidlicí, která pomáhá zvládat nerovnosti terénu. Disponuje 24-stupňovou převodovkou od společnosti Shimano, která zajišťuje snadnou změnu rychlosti. Kolo je vybaveno předním a zadním kotoučovým brzdovým systémem pro bezpečné zastavení. Výška sedla je nastavitelná.
Zobrazit méně
Dino Bikes 164RN 2017
přečíst recenzi
Výrobce: Dino
Modelový rok: 2017
Odpružení: pevná
Hmotnost: 9.4 kg
Materiál rámu: ocelové
Určení: dětská
Zobrazit více
Počet převodů: 1 x 1
Pro dívky: ano
S košíkem: ano
S přídavnými kolečky: ano
Dino Bikes 164RN 2017 je dětské kolo s košíčkem, sedačkou pro panenku, blatníky a dvěma čelisťovými brzdami. Vhodné pro děti o výšce 107 - 125 cm. Kolo disponuje ocelovými ráfky 16", nafukovacími koly (40 cm) a má hmotnost 9,4 kg. Obsahuje volnoběh a přídavná balanční kolečka.
Zobrazit méně

Dívčí kola 20´´

Woom 4 2022
přečíst recenzi
Výrobce: Woom
Typ: BMX, dirt, freestyle
Modelový rok: 2022
Odpružení: pevná
Hmotnost: 7.3 kg
Materiál rámu: hliníkové
Zobrazit více
Určení: dětská
Počet převodů: 1 x 7
Pro chlapce: ano
Pro dívky: ano
Přední vidlice: lehká vidlice Unicrown z hliníku | sloupek 1″ | velkorysý závlek
Náboje: Hliníkové, průmyslová ložiska
Dětské kolo Woom 4 2022 se 20" koly a hmotností 7,4 kg je určené pro zkušenější mladé cyklisty. Nabízí jednoduché řazení microSHIFT se 7 rychlostmi, ergonomické komponenty, nízké těžiště pro lepší ovladatelnost a nastavitelný představec pro širokou škálu věkových a výškových rozmezí. Hlavní výhodou jsou lehké hliníkové komponenty.
Zobrazit méně
Amulet Tomcat 1.9 2022
přečíst recenzi
Výrobce: Amulet
Typ: horská
Modelový rok: 2022
Odpružení: pevná
Hmotnost: 11.5 kg
Kotoučové brzdy: ano
Zobrazit více
Materiál rámu: hliníkové
Určení: dětská
Počet převodů: 1 x 9
Pro chlapce: ano
Pro dívky: ano
Přední vidlice: AMULET ALLOY
Toto dívčí kolo disponuje hliníkovým rámem, odpruženou vidlicí a kotoučovými brzdami. Dále je vybaveno Shimano převodníkem a 24 stupni převodů. Kolo nabízí odolnost a stabilitu pro jízdu v terénu i městě. Velikost kol se pohybuje mezi 16" a 20", dle varianty.
Zobrazit méně
Rascal 20 2022
přečíst recenzi
Modelový rok: 2021
Hmotnost: 7.9 kg
Materiál rámu: hliníkové
Určení: dětská
Počet převodů: 1 x 3
Přední zdvih: 75 mm
Zobrazit více
Teleskopická sedlovka: ano
Přední vidlice: AL - 75mm úzká
Kolo je vybaveno pevným rámem s nastavitelnou výškou sedla pro pohodlné ježdění. Pneumatiky s hlubokým vzorkem poskytují dostatečnou trakci na různých površích. Dívčí kolo má také oběžníky, které napomáhají stabilizaci při jízdě. Nemá zpětný běh.
Zobrazit méně
Superior Team 2022
přečíst recenzi
Výrobce: Superior
Typ: horská
Modelový rok: 2022
Odpružení: pevná
Hmotnost: 7.9 kg
Kotoučové brzdy: ano
Zobrazit více
Materiál rámu: hliníkové
Určení: dětská
Počet převodů: 1 x 8
Přední vidlice: RST Aerial, 1-1/8
Náboje: ONE1 KTTC7
Hydraulické brzdy: ano
Toto dívčí kolo nabízí rámovou konstrukci z lehkého materiálu pro snadnou manipulaci. Obloukový tvar rámu usnadňuje nástup a sestup z kola. Jsou zde k dispozici 21 převodních kombinací pro pohodlnou jízdu na různém terénu. Kvalitní brzdy a odpružení zvyšují bezpečnost a ovládání kola.
Zobrazit méně
Author Cosmic 2023
Výrobce: Author
Typ: horská
Modelový rok: 2023
Odpružení: pevná
Hmotnost: 8.8 kg
Materiál rámu: dural
Zobrazit více
Určení: dětská
Počet převodů: 1 x 6
Pro chlapce: ano
Pro dívky: ano
Přední vidlice: Pevná
Náboje: QUANDO, 20 děr
Autor Cosmic 2023 je dívčí kolo s rámem o velikosti 10" vyrobeným z duralu 6061. Vyvine se díky převodníku PROWHEEL s 36 zuby a 127 mm klikami. Měnič SHIMANO TY200 a řazení s SHIMANO Revoshiftem umožňuje šest stupňů převodu. Výbava zahrnuje také pláště AUTHOR Speed Master o rozměrech 20" × 1.75".
Zobrazit méně

Dívčí kola 24´´

Amulet Tomcat 1.9 2022
přečíst recenzi
Výrobce: Amulet
Typ: horská
Modelový rok: 2022
Odpružení: pevná
Hmotnost: 11.5 kg
Kotoučové brzdy: ano
Zobrazit více
Materiál rámu: hliníkové
Určení: dětská
Počet převodů: 1 x 9
Pro chlapce: ano
Pro dívky: ano
Přední vidlice: AMULET ALLOY
Toto dívčí kolo disponuje hliníkovým rámem, odpruženou vidlicí a kotoučovými brzdami. Dále je vybaveno Shimano převodníkem a 24 stupni převodů. Kolo nabízí odolnost a stabilitu pro jízdu v terénu i městě. Velikost kol se pohybuje mezi 16" a 20", dle varianty.
Zobrazit méně
Woom 5 2022
přečíst recenzi
Výrobce: Woom
Typ: horská
Modelový rok: 2022
Odpružení: pevná
Hmotnost: 8.7 kg
Materiál rámu: hliníkové
Zobrazit více
Určení: dětská
Počet převodů: 1 x 7
Pro chlapce: ano
Pro dívky: ano
Přední vidlice: Lehká vidlice vyrobená z hliníku, 1“ průměr krku vidlice
Náboje: Hliníkové, průmyslová ložiska
Dětské kolo Woom 5 24" s hmotností 8,2 kg je navrženo pro mladé cyklisty (7-11 let) ve výšce 125-145 cm. Rám s nízkým těžištěm zlepšuje ovládání. Woom 5 má 8 rychlostní řazení Sram GripShift vhodné pro malé dítě, odolné komponenty z hliníkových slitin a snižují valivý odpor pláště s reflexním bezpečnostním pruhem.
Zobrazit méně
Olpran Falcon Sus 2022
přečíst recenzi
Výrobce: Olpran
Typ: horská
Modelový rok: 2022
Odpružení: s odpruženou vidlicí
Hmotnost: 14.6 kg
Materiál rámu: ocelové
Zobrazit více
Určení: dětská
Počet převodů: 3 x 6
Pro chlapce: ano
Pro dívky: ano
Dívčí kolo nabízí rám z hliníku a 24" kola s terénními vzory. Je navrženo pro děti ve věku 9-12 let, se sedlem nastavitelným od 56 do 66 cm, a vybaveno 21 převody Shimano pro plynulé řazení. K bezpečné jízdě přispívají kotoučové brzdy.
Zobrazit méně
Olpran Falcon Sus 2016
přečíst recenzi
Výrobce: Olpran
Typ: horská
Modelový rok: 2016
Odpružení: s odpruženou vidlicí
Hmotnost: 14.6 kg
Materiál rámu: ocelové
Zobrazit více
Určení: dětská
Počet převodů: 3 x 6
Pro chlapce: ano
Pro dívky: ano
Přední vidlice: ocel - odpružená
Náboje: HB-03
Dívčí kolo nabízí různé technické parametry, jako je např. velikost kol, typ rámu, materiál rámu, množství převodů, systém brzd či hmotnost. Při výběru je důležité zvážit potřeby a preference uživatelky a srovnávat jednotlivé specifikace pro informované rozhodnutí.
Zobrazit méně
Scott Contessa 2022
Výrobce: Scott
Typ: horská
Modelový rok: 2022
Odpružení: pevná
Hmotnost: 8.2 kg
Materiál rámu: hliníkové
Zobrazit více
Určení: dětská
Počet převodů: 1 x 1
Přední vidlice: SR Suntour XCE28 100mm travel Softer spring setup
Náboje: Formula DC-25-8-R / QR Disc
Toto dívčí kolo nabízí 20-palcová kola a hliníkový rám. Je vybaveno přehazovačkou s 6 rychlostmi a V-brzdami. Výška sedla a řídítek je nastavitelná. Přední vidlice je vyrobena z odolného ocelového materiálu. Vhodné pro volný čas či výlety po městě a různých površích.
Zobrazit méně
Zobrazit kompletní nabídku Dívčí kolo

Jak vybrat dívčí kolo

Typy kol

Typ kol určuje jeho velikost. Obecně lze tedy kola rozdělit do následujících možností.

Maminka s holčičkou na kole

Dívčí kola jsou k dostání v mnoha podobách, iStock /PeopleImages

Odrážedla, balanční kola

První dopravní prostředek, který pro svého potomka pořídíte, bude pravděpodobně právě odrážedlo nebo balanční kolo. Velikost kol je zde zpravidla uváděna 12 palců. Rozdíl od klasických dětských kol je v tom, že nemají šlapky. Jako pohon slouží dítěti jeho nohy, kterými se odráží. Tento typ vozítek pak slouží k tomu, aby dítě zvládlo:

  • Základy držení rovnováhy
  • Procvičení koordinace pohybů
  • Řízení a udržení směr jízdy

14 palců

Nejmenší kola klasického typu, která vaše dítě seznámí se základními funkcemi a způsobem jeho používání. K výbavě těchto kol patří:

  • Rovné pedály
  • Brzdy (většinou se brzdí zpětným záběrem pedálů)
  • Jeden rychlostní převod
  • Opěrná balanční kolečka (možnost odepnutí, přizvednutí)
Dívčí kolo
Kross Lea JR 2.0 2022

U těchto kol je více než důležité, aby mělo nízkou hmotnost a lehce se s ním manipulovalo. To vše ale nesmí jít na úkor rámu z odolného materiálu. Důležitá je také výšková nastavitelnost sedla a řídítek. Bezpečnost pak zajistí pokrytí řetězu chráničem.

16 palců

Kola určená dětem předškolního věku. Jedná z pravidla o kola, která mají:

  • Rám z hliníku nebo oceli
  • Retenční řetěz a V-brzdy pro snadné brzdění (zpětným záběrem pedálů)
  • Jeden rychlostní převod

I tato kola by měla být především lehká, ale zároveň odolná. Vhodná je také nízká nástupní výška, která usnadní dítěti nasedání a při sesednutí nebo případném pádu je eliminována možnost zranění.

20 palců

Dívčí kola 12´´
Dino Bikes 123GLN 2017

Kola pro děti ve věku od cca 5, 6 let se do značné míry přibližují kolům pro dospěláky. Do jejich výbavy může patřit:

  • Silný rám
  • Převodovka s více stupni
  • Pevná kola s výraznějším vzorkem pláště
  • Pákové brzdy na přední i zadní kolo
  • Odpružená vidlice
  • Širší pedály

V této kategorii velmi často narazíte na dětská horská kola, která jsou vhodná pro jízdu v terénu.

24 palců

Tato kola se již prakticky ničím neliší od kol pro dospělé a mnohdy je od nich ani nerozeznáte. Rozdíl je pouze v uzpůsobení geometrie rámu. Poklesnutá řídítka s kratším zalomení pak zajistí lepší dosah na brzdové páčky. Kola mohou být vybavena:

  • Přehazovačka
  • Přesmykač
  • 2 ruční brzy
  • Odpružená vidlice
  • Více rychlostních stupňů
Dívčí kola 16´´
Dino Bikes 164 RUN 2020

Opět se jedná nejčastěji o horská kola, která umožní vašim potomkům průzkum jakéhokoli terénu.

26 palců

Kola se vybavují komponenty, které najdete i na kolech pro dospělé. Jedná se o poslední variantu dětských kol, pak už následují klasická kola pro dospělé osoby. K výbavě kol patří:

  • Kotoučové brzdy
  • Odpružení
  • Výběr ze dvou velikostí rámu
  • Nejlepší komponenty u dětských kol
Holčička na kole

Kolo vybírejte s ohledem na věk a výšku holčičky, iStock /dit:evgenyatamanenko

Velikost

Velikost kola má významný vliv na jeho ovladatelnost, proto je důležité vybírat kolo přesně na míru danému dítěti. Nesmí být ani velké, ani malé. Velikost rámu se počítá ze vzdálenosti středové osy a konce sedlové trubky. Uvádí se v palcích. Orientačně vám může posloužit následující tabulka.

Výška dítěte (cm)Délka – rozkrok po zem (cm)Věk dítětePrůměr kola
82–10030–402 – 412″
98–10636–443 – 514″
104–12240–544 – 616″
120–13052–595 – 820″
127–14257–667 – 1124″
140–15867–7010 a více let26″

Víte, že…?

Dívčí kola 20´´
Woom 4 2022

Jednoduchá pomůcka při výběru velikosti je následující. Dítě se postaví na zem tak, aby bylo zároveň rozkročeno nad horním rámem kola. Mezi trubkou a jeho rozkrokem by mělo ideálně být volné místo 5 cm. Optimální vzdálenost k řídítkům ověříte v sedě a u výšky sedla je vhodné, aby dítě dosáhlo nohama na zem.

Děti na kolech

Dívčí kolo se od chlapeckého liší pouze barvou, iStock /monkeybusinessimages

Design

Design kola je pro děti velmi důležitý zejména v mladším věku. Líbivý vzhled je zpravidla velkou motivací pro to, aby dítě na kole začalo samo jezdit. I samotný design je uzpůsoben konkrétnímu věku dítěte. Pro malé holčičky najdete v nabídkách kola nejčastěji v růžových odstínech. Mohou být doplněny o obrázky či symboly oblíbených pohádkových postav. Starší dívky pak kola volí především podle oblíbené barvy.

Výrobci a ceny

Dětská kola vyrábí např. 4Ever, Dino, Amulet nebo Acra.

  • Mezi nejlevnější pak patří dětská odrážedla, která začínají na částce cca 200 Kč. Od cca 700 Kč pak koupíte i první balanční kola.
  • U klasických dětských kol se pak ceny odvíjí od velikosti a věkových kategorií. Je to dáno jednak designem kola, ale především materiálem, ze kterých jsou kola vyrobena a další výbavou jako jsou brzdy, odpružení, přehazovačky atd. – Levnější jsou tedy kola pro malé děti, které začínají na částkách kolem 2000 Kč. Za nejkvalitnější dětské kolo pak můžete zaplatit i cca 70000 Kč.

Otázky a odpovědi

Je možné dítěti koupit o něco větší kolo, aby déle vydrželo?

Tady se jedná o jednu z nejčastějších chyb, kterou rodiče dělají. Správná velikost kola je důležitá proto, aby s ním dítě lehce manipulovalo. U většího kola hrozí, že bude příliš těžké a proto na něm nakonec ani nebude chtít jezdit nebo pro něj bude jízda příliš obtížná a nepohodlná.

Jaké parametry potřebuji znát než kolo koupím?

Před nákupem dítě změřte. Konkrétně jeho výšku, ale také výšku od rozkroku k zemi. Důležitý je i věk vašeho dítěte. Ideální pak je, pokud jdete kolo vybírat i s dítětem, které je hned může vyzkoušet. V tomto případě zcela jistě vyberete i ten nejlepší vzhled, případně další doplňky jako je helma, košík na kolo atd.
Zobrazit kompletní nabídku Dívčí kolo