Pánev do trouby - náš výběr
přečíst recenzi
Zobrazit více
ELO Pánev do trouby o průměru 32 cm je vyrobena z kovu, což umožňuje efektivní vedení tepla. Tato pánev je vybavena rozměrnou pečicí plochou a může být použita ve všech typech sporáků a v troubě až do teploty 240 stupňů Celsia. Má rozměry 58,8 x 32,3 x 6 cm a hmotnost 2,6 kg.
Zobrazit méně
přečíst recenzi
Výrobce:
TESCOMA
Typ:
univerzální
Materiál:
nerezové
Průměr:
24 cm
Elektrický ohřev:
ano
Plynový ohřev:
ano
Zobrazit více
Indukční ohřev:
ano
Tescoma pánev SteelCRAFT má třívrstvou sendvičovou ocelovou konstrukci a unikátní antiadhezní povrch s výše položeným nerezovým rastrem. Distribuuje teplo rychle a rovnoměrně. Povrch je odolný vůči kovovým nástrojům a pánev je vhodná i pro indukční sporáky. Celokovové provedení umožňuje použití v troubě do teploty 230 ˚C. Má záruku 5 let.
Zobrazit méně
Litinové pánve do trouby
přečíst recenzi
Výrobce:
LAVA
Typ:
na pečení
Materiál:
litinové
Průměr:
30 cm
Vnitřní úprava:
Litina
Hmotnost:
3.04 kg
Zobrazit více
Elektrický ohřev:
ano
Plynový ohřev:
ano
Indukční ohřev:
ano
Tato litinová pánev značky LAVA Metal o průměru 30 cm má objem 2,35 l. Její dno je 5 mm tlusté, hrany dosahují tloušťky 4 mm. Povrch má vlastnost nepřilnavosti. Pro tento výrobek je typická reakce na teplotní změny. Povrch je ošetřen elektroforézou. Záruka je 24 měsíců.
Zobrazit méně
přečíst recenzi
Typ:
univerzální
Materiál:
litinové
Průměr:
30 cm
Hmotnost:
3.5 kg
Elektrický ohřev:
ano
Plynový ohřev:
ano
Zobrazit více
Indukční ohřev:
ano
Litinová pánev Petromax 700167 (fp30) má průměr horního okraje 30 cm, dno 25 cm a výšku 6,7 cm. Její maximální objem je 2,5 l a hmotnost 3,5 kg. Má rukojeť s přídavným uchem. Pánev je vyrobena z litiny, která dokáže akumulovat a rovnoměrně předávat teplo. Pánev má dva prolisy pro odlévání potravin. Při manipulaci s páneví je doporučené používat žáruvzdorné rukavice.
Zobrazit méně
přečíst recenzi
Výrobce:
Banquet
Typ:
servírovací
Materiál:
litinové
Indukční ohřev:
ano
Průměr:
22 cm
Vnější povrch:
Litina
Zobrazit více
Hmotnost:
1.948 kg
Sada:
ano
Pánev Banquet litinová na dřevěném prkénku Grada, s průměrem 22 cm, je vyrobena z kombinace litiny a dřeva. Je součástí nádobí určeného pro servírování a zapékání jídel. Je vybavena držadlem pro manipulaci s pánví v troubě. Není určena pro myčky nádobí. Pouze litinová část je vhodná pro použití v troubě. Dřevěné prkénko slouží jako podklad pod horkou pánev.
Zobrazit méně
přečíst recenzi
Výrobce:
Lodge
Typ:
na smažení
Materiál:
litinové
Průměr:
30 cm
Hmotnost:
3.3 kg
Elektrický ohřev:
ano
Zobrazit více
Lodge Litinová 30 cm, slévaná z litiny v Tennessee podnikem Rodina Lodge od roku 1896, je vhodná pro tepelné zpracování potravin na tucích. Lze ji použít na různých typech sporáků, v troubě i na grilu. Za výhodu může být považována vysoká tepelná vodivost a akumulace tepla.
Zobrazit méně
Pánve do trouby s odnímatelnou rukojetí
přečíst recenzi
Typ:
na soté
Materiál:
titanové
Průměr:
28 cm
Vnější povrch:
hliník
Vnitřní úprava:
Nepřilnavý
Zobrazit více
Pánev Woll Titanium Nowo s odnímatelnou rukojetí o průměru 28 cm se vyznačuje pětivrstvým nepřilnavým povrchem vypalovaným při teplotě nad 400°C, což zvyšuje jeho odolnost proti mechanickému poškození. Tělo pánve je z tvrzené hliníkové slitiny a dno má tloušťku 8mm. Nádobu lze použít ve všech typech varných desek kromě indukce a je myčkou.
Zobrazit méně
přečíst recenzi
Typ:
univerzální
Materiál:
hliníkové
Průměr:
28 cm
Vnitřní úprava:
Nepřilnavý
Elektrický ohřev:
ano
Plynový ohřev:
ano
Zobrazit více
Indukční ohřev:
ano
Tato pánev Woll Nowo Titanium s odnímatelnou rukojetí o průměru 28 cm a výšce 5 cm má nepřilnavý povrch nanášený v 5 vrstvách a vypálený při teplotě přes 400°C. Výrobek se vyznačuje tvrzeným hliníkovým tělem a odolává mechanickému i termickému poškození. Umožňuje vaření na všech druzích sporáků a v troubě do 250°C.
Zobrazit méně
přečíst recenzi
Typ:
na soté
Materiál:
titanové
Průměr:
28 cm
Vnitřní úprava:
Nepřilnavý
Elektrický ohřev:
ano
Plynový ohřev:
ano
Zobrazit více
Indukční ohřev:
ano
Woll Induction Line je pánev s odnímatelnou rukojetí. Titanový povrch je odolný proti poškrábání, umožňuje vaření bez tuku a lze jej použít s kovovým kuchyňským náčiním. Povrch lze čistit v myčce. Po sejmutí rukojeti je možné použití v troubě až do 250°C.
Zobrazit méně
Výrobce:
Berlingerhaus
Materiál:
hliníkové
Průměr:
28 cm
Vnější povrch:
hliník
Vnitřní úprava:
Mramorový
Indukční ohřev:
ano
Zobrazit více
Pánev BerlingerHaus má nepřilnavý povrch s mramorovým designem. Dno je z nerezového Turbo indukčního materiálu, rukojeť je odnímatelná. Rozměry jsou 28 cm v průměru, výška 5,2 cm, objem 2,4 litru. Pánev je schopná vydržet v troubě do teploty 200°C bez rukojeti. K pánevi je přiloženo plastové víko.
Zobrazit méně
Zobrazit kompletní nabídku Pánev do trouby
Jak vybrat pánev do trouby
Jaký typ zvolit
Pánve lze rozdělit do několika základních typů. To jestli budou nebo nebudou vhodné do trouby, souvisí s tím, zda mají žáruvzdornou nebo případně odnímatelnou rukojeť.
V toubě lze použít kažou odolnou pánev, iStock / YakobchukOlena
Klasické pánve
Klasické pánve jsou prakticky univerzálním kusem nádobí. Hodí se jak na běžné smažení, tak na přípravu omáček, dušených pokrmů atd. Pokud je pánev vybavena také poklicí, jsou možnosti vaření opravdu široké. Tyto pánve se vyrábí z různých materiálů, mohou mít různé provedení i velikost.
WOK
Pro tyto pánve je typické vyduté dno a kotlíkový tvar. Nejkvalitnější modely jsou ocelové nebo litinové. Tyto materiály jsou ale poměrně těžké, což znepříjemňuje manipulaci s pánví. WOK pánve se hodí zejména pro restování, smažení, ale i vaření. Poklice rozšiřuje možnosti také o dušení. Nejčastěji se tato pánev používá na přípravu asijské kuchyně.
Grilovací
Pánev do trouby
ELO Pánev 32 cm
Grilovací pánve jsou primárně určené k přípravě steaků nebo např. grilované zeleniny. Tento typ pánví je masivní a tedy i výrazně těžší oproti jiným typům. Opět vyšší váha souvisí s výrobním materiálem, což je v tomto případě ocel nebo slitina železa. Typické je vroubkované dno a také čtvercový tvar. Ten umožňuje přípravu i většího množství masa najednou.
Palačinkové
Palačinkové pánve vždy mají nízké okraje, ploché nepřilnavé dno a nízkou váhu. Jejich rukojeť je uzpůsobena tak, aby se snadno zvedala. Kromě palačinek se hodí také na přípravu bramboráků, lívanců, omelet a jiných pokrmů obdobného typu.
Lívancové
Opět se jedná o specifickou pánev určenou pro přípravu konkrétních pokrmů. Primárně jsou určeny na přípravu lívanců, ale lze je využít i na smažení volských ok nebo malých bramboráčků. Dno této pánve je rozdělené na jednotlivá oka, do kterých se leje těsto. Pánve se pak odlišují počtem těchto ok, nejčastěji se jedná o 4, 5 nebo 7. Vhodné je opět, pokud mají nepřilnavé dno, které usnadní přípravu pokrmů.
Typ pánve | Klady | Zápory |
---|
Klasické | Univerzální pánev | De facto žádné |
| Umožňuje více způsobů přípravy pokrmů | |
| Vyrábí se v různých provedeních, velikostech | |
| Na výběr celá řada materiálů | |
WOK | Ideální pro přípravu asijské kuchyně | Vyšší váha |
| Větší velikost umožňuje přípravu více porcí najednou | Horší manipulace |
Grilovací | Maso připravené na této pánvi zůstává šťavnaté | Určená ke konkrétnímu účelu |
| Umožňuje přípravu více masa současně | Vysoká hmotnost |
| Vyrábí se z kvalitních materiálů | Dražší varianta |
Palačinkové | Nízká váha | Vhodná na přípravu pouze některých pokrmů |
| Nepřilnavé dno | |
Lívancové | Díky dělenému dnu umožňuje rovnoměrné dávkování těsta | Pouze pro přípravu konkrétních pokrmů |
| Nepřilnavé dno | |
| Snadná manipulace | |
Víte, že…?
Litinové pánve do trouby
LAVA Metal litinová s uchy 30 cm
Pánve jsou nedílnou součástí každé kuchyně. Kromě vaření, smažení, případně dušení na nich lze připravit např. domácí pizzu nebo popkorn.
Celá pánev musí být vyrobena z odolných materiálů, iStock / lisatop
Výběr vhodného materiálu
Pánve jako takové se vyrábí z mnoha různých materiálů. Pokud je předpoklad, že se nádobí bude vkládat také do trouby, je třeba volit takový, který dobře snáší vysoké teploty. Z tohoto hlediska se hodí zejména následující materiály:
- Nerez – klasický materiál pro výrobu pánví; rovnoměrně rozvádí teplo; snáší vysoké teploty; snadno se udržuje, snese i drsnější zacházení; na této pánvi je vhodné vždy používat olej, jinak dochází k připalování
- Železo – oblíbené zejména v profesionální sféře; výborně vedou teplo; jsou vysoce odolné, postupem času se zlepšují jejich nepřilnavé vlastnosti; vhodné jsou zejména při přípravě masa; výsledný pokrm může připomínat grilované jídlo
- Litina – pánve jsou těžké, takže se s nimi hůře manipuluje; materiál je vysoce odolný; opět průběžným používáním dochází ke zlepšování nepřilnavosti
Rukojeť
Rukojeť může být vyrobena ze stejného materiálu jako celá pánev nebo může být potažena materiálem jiným. Zejména u druhého typu je třeba dát si pozor, protože ne vždy je pak pánev vhodná pro umístění do trouby.
- Odnímatelná rukojeť je velmi praktická a univerzální, protože se může použít i na jiné nádobí dané řady konkrétního výrobce. Odejmutí rukojeti také usnadňuje uložení pánve na dané místo. Důležitým benefitem je také možnost vložení pánve do trouby.
Otázky a odpovědi
Jak vybrat pánev do trouby?
Základní vlastnosti jsou stejné jako u běžných pánví. Základním parametrem při tomto požadavku je materiál, který odolává vysokým teJak vybrat pánev do trouby?plotám. Důležité je aby ze stejného materiálu byla vyrobena i rukojeť, případně ji bylo možné odejmout.
Je vhodné pořídit si k pánvi také poklici?
Rozhodně ano. Poklice rozšiřuje možnosti přípravy pokrmů na pánvi především o dušení nebo např. o přípravu domácího popkornu. Pokud není poklice přímo součástí, je vždy možnost její dokoupení.